Читај ми!

Сокобања - здравље у врећицама чаја

О – чају! Наравно, не о очају – јер њему, макар овде, нема места – већ о чају, његовом мирису и здрављу, причаћемо у минутима који следе. И о чему још?

О лековитом биљу наше земље од ког се чајеви праве. Трава ива, гороцвет, вирак, бели и црни слез, смиље, пелен, козлац, босиљак, камилица, хајдучка трава, па и бабин зуб - то су имена главних ликова наше данашње „којекуда" приче, забележене у подножју Ртња, Озрена, Девице и Буковика - дакле, у Сокобањи.

А режисер приче, и наш добри домаћин јесени 2016, био је Небојша Станојевић, председник Удружења за лековито биље Србије „Др Јован Туцаков" и власник породичног предузећа за откуп и прераду лековитог биља и производњу чајева АДОНИС у Сокобањи. Небојша је тај који их зна у влат и у цвет, који их бере и сабира, сецка и пакује, а потом у кесицама, врећицама, па и кашичицама, испоручује многима.

Препоручујемо да ову емисију слушате уз мале гутљаје било ког мирисног чаја - као што смо и ми, Мирјана Никић и Елизабета Арсеновић, чиниле док смо је снимале. Тако ћете бити додирнути митском руком Адониса, грчког бога вегетације, плодности и симбола лепоте, и непцима успоставити контакт са миленијумским цивилизацијским искуством наших најстаријих предака....

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво