Таласање

Иако су грађани показали солидно интересовање за ваучере за одмор у Србији, ипак је већина житеља наше земље, укључујући функционере и политичаре – летовала у иностранству. Шта можемо закључити из овог првог покушаја да се грађани мотивишу да оставе свој тешко зарађен новац у земљи и да ли можемо очекивати барем постепен пораст интересовања за домаће дестинације у наредним годинама?

До сада је 10.000 грађана преузело ваучере за субвенционисани одмор у Србији, док је за наредну годину планирано издавање 50.000 ваучера. Међутим, идеја о подели ваучера отворила је и неколико питања о развоју туризма у Србији. Зашто Влада сада субвенционише туризам када на другим местима покушава да смањи субвенције? Да ли је ово начин да се очувају одмаралишта и хотели који одавно више нису репрезентативни? Шта Србија има да понуди што би могло да парира летовању на мору? Зашто наша земља још увек нема туристичку понуду на нивоу других континеналних држава, као што су Мађарска или Чешка? Да ли су рурални фестивали на којима се једе и пије највиши домет туризма у Србији?

О овим и другим питањима разговараћемо са Данијелом Вићентијевић из Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Георгијем Геновим, председником удружења хотелијера и др Добрицом Јовичићем, туризмологом и професором БУ.

Емисију уређује и води Ненад Милитаревић.

Радио Београд 1, 11.05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво