Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо албум „Mil Coisas Invisíveis” Тима Бернардеша, који је у јуну ове године објавила издавачка кућа Psychic Hotline.

Тим Бернардеш је бразилски кантаутор, композитор, продуцент и мултиинструменталиста. Солистичку каријеру започео је 2017. године када је објавио албум Restart, који се нашао на свим годишњим листама најбољих албума у Бразилу. Популарност је стекао и изван граница своје родне земље, првенствено након номинације за Греми награду 2018. године, али и захваљујући сарадњама са уметницима као што су Дејвид Бирн, Девендра Банхарт, састав Флит Фоксиз и други.

Албум Mil Coisas Invisíveis је друго студијско издање Тима Бернардеша и рад на њему започео је током турнеје са бендом О Терно 2019, а потом наставио током 2020. године. Ево шта је рекао о том периоду: „Након турнеје био сам под великим стресом и приметио сам да је моја рационалност презасићена. Схватио сам - да, ово јесте мој ум, али постоји нешто и изван тога. Доживео сам шок свести који ме је натерао да откријем значење ствари. Музика на овом албуму је заправо постала део мог саморазвоја", истакао је Бернардеш.

Резултат је албум на којем се налази чак петнаест нумера, које је Тим Бернардеш компоновао, одсвирао, аранжирао и продуцирао, а у којима је спојио светове тропикалије и самбе са инди роком и фолком. Наклоњен једноставности и емоционалној директности, инспирацију за ово издање је проналазио свуда: од сабраних писама Џона Ленон, преко бразилске музике из 70-их година прошлог века или до свакодневног посматрања месеца и окружења у којем се налази.

Ауторка Јелена Дамјановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво