Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо двоструки албум „Far In” Роберта Карлоса Лангеа који наступа под именом Хеладо Негро, а који је прошле године објавила издавачка кућа 4AD.

Америчко-еквадорски уметник Роберто Карлос Ланге, настањен у Бруклину, започео је музичку каријеру пре више од десет година и до сада је објавио шест студијских издања. Његову музику карактеришу билингвални текстови, на шпанском и енглеском, у којима истражује различита емотивна стања, идентитет Латиноамериканаца и расизам, те се свет Хелада Негра описује као изразито лирски и политичко ангажовани авангардни поп.

Албум Far In је Лангеово седмо студијско издање и прво за независну издавачку кућу 4AD. Назив албума настао је након разговора са уметником Ларажијем, који му је приликом једног сусрета рекао: „Излаз никада није негде изван, већ се мора ићи ка унутра". У односу на претходна, фолк издања, на овом албуму налазе се нумере различитих сензибилитета - од веселих, ритмичних, љубавних песама намењених плесном подијуму до мрачних и тугаљивих испуњених звуцима клавира, гудачких и дувачких инструмената. И док је његов глас био главни протагониста на албуму This Is How You Smile из 2019. године, Ланге је овог пута фокус усмерио ка удараљкама и линији баса. Како сам истиче, албум Far In је пре свега спиритуални, инспирисан његовим боравком у граду Марфа у Тексасу, познатом по богатом уметничком свету, као и локдауном који је уследио, због чега је почео све више да цени спољни свет и природу, и да црпи инспирацију из ње.

Уредница Јелена Дамјановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво