Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо остварења америчке уметнице Феј Вебстер.

На почетку емисије чућете одабране нумере са издања Atlanta Millionaires Club из 2019. године, којим је ова кантауторка привукла пажњу светске јавности и критике. Вебстерова је музиком почела да се бави са четрнаест година, одрастајући у преграђу Атланте. Тако је овај албум једним делом инспирисан овим градом и утицајем који је имао на њу, нарочито тамошњом хип-хоп сценом. Са друге стране назив албума изведен је из имена који је њен отац имао за своју групу пријатеља из основне школе са којима је заједно маштао о будућности у богатству, што се на крају није остварило. Тензија између реалности и очекивања прожима се кроз читаво издање, уз елементе фолка и попа из 70-их година прошлог века.

У другом делу емисије чућете одабране нумере са њеног најновијег издања I Know I'm Funny haha, објављен у јуну ове године.

Пошто је као тинејџерка остварила блиску везу са хип-хоп издавачком кућом из Атланте, Вебстерова је на овом издању развила свој јединствени инди-поп и кантри стил, заснован на гитарском звуку, педалним ефектима, лименим дувачким инструментима и гудачима. Аранжманска решења највећим делом подразумевају инструменталне интерлудијуме унутар сваке песме, који додатно појачавају расположење саме нумере. Албум је посветила љубави и љубавним везама, користећи свакодневни говор и једноставно изражавање емоција.

Уредница Јелена Дамјановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво