Читај ми!

Музика вива

Представићемо снимке концертних наступа америчких аутора Ејнџел Бат Довид и Букера Стардрама, који су забележни 2018. године у оквиру OPTION Series чикашког Експерименталног звучног студија (Experimental Sound Studio).

Ова концертна серија је замишљена као "музички салон" који треба да прикаже савремене перспективе на пољу импровизације и композиције, омогућавајући презентацију уметника са америчког континетна у интимном амбијенту Експерименталног звучног студија у Чикагу, а у организацији уметника Ендрјуа Клинкмана, Тима Дејзија и Кена Вандермарка. Ове ексклузивне снимке добили смо захваљујући сарадњи Еурорадија са станицом WFMT Radio Network из Чикага, која је специјализована са класичну, џез и фолк музику.

Ејнџел Бат Довид је импровизаторка, кларинетисткиња и композиторка, како каже, „црне америчке традиционалне музике”. Последњих година она се бави иновативним џезом, на трагу чувеног колектива Арт Ансамбла из Чикага, руководећи својим бендом, инспирисана стваралаштвом Сана Раа и других авангардних џез музичара.

Перкусиониста Букер Стардрам је музичар и композитор базиран у Лос Анђелесу. Часопис „The Wire” га је назвао једним од најинтригантнијих композитора који тренутно делују у Сједињеним Америчким Државама, због његових остварења која избегавају класификацију. Стардрамова дела су скулптурална, састављена из густих слојева инструменталних звукова и процесованих семплова, у којима доминира, флуидни, интиуитивни приступ ритму. Он ствара врло личну комбинацију електроакустике, минимализма, амбијенталне музике, џеза и експерименталне електронике, кроз свој иновативни спој семплера и акустичких удараљки.

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво