Читај ми!

Сублимне фреквенције

У вечерашњој емисији представићемо албум „Little Oblivions” Џулијен Бејкер, који је у фебруару ове године објавила издавачка кућа Матадор Рекордс.

Ова млада уметница из Мемфиса до сада је објавила два критички хваљена инди-фолк издања, 2015. и 2018. године, а остварила је и низ успешних сарадњи са уметницама као што су Фиби Бриџерс и Луси Дејкус. Њену досадашњу звучну естетику обележили су сведени инструментаријум и аранжмани засновани на звуку електричне гитаре и клавира, који прате њен нежан, али истовремено изражајан и продоран вокал. Са најновијим издањем, Џулијен Бејкер прави уметнички и звучни помак, те сада сведени аранжмани добијају пуни бендовски инди-рок призвук, додајући инструментаријуму бубњеве, бас гитару, синтисајзере, бенџо и мандолину, које је све за потребе албума одсвирала сама Бејкерова. 

Ова уметница никада није избегавала да у песама износи најинтимније, огољене детаље из свог живота – о зависности, религији, лошим везама, менталним проблемима и сексуалној опредељности – али увек обликујући наратив у смеру веровања у боље сутра, остављајући прошлост иза себе и делујући спремна да крене напред. На албуму Little Oblivions, Бејкерова прави отклон од оптимистичног импулса претходних издања и даје још дубљи увид у своје психолошко стање, враћајући се на погрешне кораке које је направила и фрустрације са којима због тога живи.

Ауторка емисије Јелена Дамјановић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво