Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо албум „Off Off On” Кејт Стејблс, која наступа под именом This Is The Kit. Ово издање објавила је пре неколико дана издавачка кућа Rough Trade.

Након промотивне турнеје за албум Moonshine Freeze 2018. године и потоњег позива да наступа и са бендом The National, ова британска кантауторка се заједно са члановима свог бенда повукла у изолацију у Велсу, да би током неколико недеља радила на новим песмама. Непредвидљиве временске прилике у велшким брдима и природа којом су били окружени, утицали су на расположење и сам темпо албума, на којем се смењују осећања смирености и панике. Премда је албум настао пре глобалне пандемије вируса Сарс-ков-2, сам назив Off Off On на прикладан начин описује нашу тренутну свакодневицу – неизвесности и непредвидивости условљених развојем епидемиолошке ситуације у свету. И саме теме које Стејблсова обрађује релевантне су за тренутне животне прилике и психичка стања кроз која пролазимо, као што су анксиозност и панични напади, способност да се прилагодимо новим ситуацијама и да почнемо све из почетка, носталгија за домом, потреба за новим окружењем, вечита дилема о остваривању баланса између живота и пословних обавеза, љубави и самоће.

Као што су теме разнолике, такав је и инструментаријум који користи, те се у песмама осим гитаре, бенџа, клавира и удараљки, могу чути лимени и дрвени дувачки инструменти. Премда се звук и атмосфера разликују од песме до песме, Стејблсова остаје доследна својим фолк усмерењима, али остављајући сада простор, уз асистенцију продуцента Џоша Кауфмена, за експериментисање са звуковима, али и другим жанровима.

Ауторка Јелена Дамјановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво