Читај ми!

Грамофонија – Барокни концерти

Слушаћете интерпретације Академије Свети Мартин у пољима под управом Невила Мaринера. Плоча са концератима Чарлса Ејвисона, Франческа Манфрединија, Томаза Албинонија, Георга Фридриха Хендла и Георга Филипа Телемана продукцијске куће Југотон, лиценцно је објављена 1983. године.

Објављивање овог албума подудара се са периодом који је обележило интензивирање дискографских активности aнсамбла Академија Свети Мартин у пољима. Поред снимања новог материјала, чланови ансамбла су често објављивали и снимке забележене ранијих година, као што је случај и са записима које вечерас емитујемо, забележеним 1963. године. Само у години њиховог објављивања, ансамбл Невила Маринера је реализовао тридесетак издања, често у сарадњи са истакнутим солистима тог времена. Већина плоча носи етикету Филипс - Дека, уз неколико винила које су објавиле продукцијске куће Арго, His Master's Voice и EMI. Популарност ансамбла у овом периоду је додатно интензивирана снимањем музике за филм Амадеус, што је довело до тога да многи од снимака из ове фазе рада буду више пута објављивани у различитим деловима света, те је тешко установити тачан број издања за већину записа.

На омоту ове плоче се налази детаљ са слике венецијанског сликара из 18. века Франческа Гвардија под називом „Дуждева палата и мол" док полеђина омота садржи кратак текст о композицијама који је у оригиналној верзији објављен тројезично, на енглеском, француском и немачком.

Аутор Милан Милојковић
Уредница Сања Куњадић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво