Са београдских сцена

Слушаћете снимак концерта који су флаутиста Миомир Симоновић и пијанисткиња Наташа Митровић одржали 15. децембра 2015. године у Свечаној дворани Скупштине града. На програму су била дела Георга Фридриха Хендла (Соната за флауту соло у Еф дуру), Карла Рајнекеа (Соната за флауту и клавир у Е дуру, опус 167) и Франца Доплера (Мађарска пасторална фантазија, опус 26, и Анданте и Рондо, опус 25)

Рођен 1965. године у Лесковцу, Миомир Симоновић је дипломирао, а потом и магистрирао флауту на Факултету музичке уметности у Београд у класи професора Тахира Куленовића. Добитник је бројних награда и признања на републичким и савезним такмичењима, од којих се посебно издвајају: трећа награда на Двадесет-трећем Југословенском такмичењу младих уметника одржаном Загребу, и друга награда на конкурсу Федерације конзерваторијума Париза 1989. године. Симоновић је наступао на преко педесет реситала широм Србије, у Француској и Шпанији. Године 1997. постао је асистент на Факултету музичке уметности у Београду, а од 2003. и ванредни професор.

Наташа Митровић је магистрирала клавир на Факултету музичке уметности у Београду у класи професорке Мирјане Шуица-Бабић, а потом се усавршавала код реномираних клавирских педагога у Немачкој, Аустрији и Чешкој. Као добитница Фулбрајт стипендије наставила је усавршавање у Америци, на њујоршком Џулијарду, као и универзитетима у Чикагу и Мичигену. Добитница је значајних уметничких признања у земљи и иностранству, а данас ради као ванредни професор на Катедри за клавир Факултета музичке уметности у Београду.

Уредница емисији Марија Вуковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво