Електронски студио уживо – Пол Омен

У најновијој емисији Електронски студио уживо, имаћемо прилику да вам представимо истраживања Пола Омена, једног од твораца 4DSOUND, просторне звучне технологије и оснивача Института за просторно истраживање звука из Будимпеште.

Омен је у 2018. био уметник у резиденцији Електронског студија Радио Београда, и спровео је низ експеримената користећи синтетизер звука EMS Synthi 100. Ови експерименти тичу се акустичких феномена звука који сачињавају перцепцију његовог кретања кроз простор, иако их слушамо преко моно или стерео пријемника. Психоакустичким феноменима бавили су се многи музичари а посебно место у овој области, заузима композиторка Мeриeн Амаше.

Од 2018. године и прве посете Електронском студију Радио Београда, Омен је самостално радио са овим материјалом и сумирао знања до којих је том приликом дошао. Неке од експеримената моћи ћете да чујете у емисији, а један од њих ће такође спровести уживо из Електронског студија, користећи инструмент Synthi 100. Рад који ће извести, својеврстан је психоакустички експеримент који доводи у везу скаларне таласе о којима је говорио Никола Тесла а проучавали су их и Максвел и Келвин, примењеним на пропагацију акустичких таласа и озвучавање хармонског низа путем операција које дозвољава и омогућава инструмент Synthi 100.

Уредница и водитељка Светлана Мараш

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво