Имагинарни пејзажи - Звук испод: Брисел

У петом издању посебног серијала емисије Имагинарни пејзажи под називом „Звук испод” коју на таласима Трећег програма Радио Београда једном месечно припрема и води Марија Балубџић, открићемо ужубрани Брисел и његову узбудљиву експерименталну сцену.

Белгијска престоница се знатно разликује од питомог и разиграног Антверпена чију смо експерименталну електронску музичку сцену упознали у основним цртама у јулу ове године. Брисел је велик, брз и растрзан град у коме се на сваком кораку осећа жестина сударања најразличитијих светова и утицаја.

Иако су композитори и уметници у Белгији и Холандији веома повезани услед добре циркулације саобраћаја, међу институцијама и у DIY навикама, за Брисел је карактеристичан самосвојан приступ и аутори који делују на сиров, диваљ, али и озбиљан начин. Овом приликом то су: Bear Bones Lay Low, Carrageenan, Christophe Clébard и RAUM, који сви углавном у lo-fi духу приступају хардверским електронским инструментима, затим Obsequies, виртуоз глича, и коначно акузматичарка Caroline Profanter, представница академске композиторске праксе.

Ауторка Марија Балубџић
Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво