Научни скупoви

Наука и савремени универзитет – говори Власта Сикимић

У емисији НАУЧНИ СКУПОВИ чевртком можете слушати снимке са сесије „Филозофија и образовање” која је одржана у оквиру осме конференције „Наука и савремени универзитет” 10. новембра на Филозофском факултету у Нишу. У наставку овог циклуса емитоваћемо излагање Власте Сикимић „Значај филозофије и логике за опште образовање”.

Излагања која су одржанa у оквиру сесије „Филозофија и образовање" имају за циљ да преиспитају улогу и значај филозофије у данашњем систему образовања. С обзиром на то да филозофија ни у друштву ни у науци нема више оно место које је заузимала кроз своју дугу историју, поставља се питање њеног опстанка у образовном систему, а томе доприноси и чињеница да је ресорно министарство наше земље пре шест месеци донело одлуку о укидању филозофије у техничким средњим школама као обавезног предмета. Учесници ове сесије указаће на реалне проблеме који постоје у садашњим плановима, програмима и уџбеницима за наставу филозофије, али ће понудити и решења која сматрају делотворним за будућност.

Следећег четвртка, 13. децембра, емитоваћемо излагање Милана Јовановића „О некохерентној теорији термина у домаћим уџбеницима логике" са овог научног скупа.

Уредница циклуса Тања Мијовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво