Читај ми!

Poruka u kafiću u Rimu: Strogo je zabranjeno pričati o koronavirusu

Poruka koju je Italijanka Kristina Matioli okačila iznad šaltera veoma je jasna: Strogo je zabranjeno pričati o koronavirusu i zaključavanju.

U malom baru na periferiji Rima, menadžerka Kristina Matioli se nada da će gostima pružiti kratak predah od pandemije dok piju kafu.

„Mesecima razgovaramo o istome, bar da kafu popijemo na miru“, rekla je Kristina Matioli, menadžerka „Filing bara“.

Kao prva evropska zemlja pogođena epidemijom, Italija se duže od ostalih borila s kovidom i živela u blokadi.

Posle blokade život se gotovo normalizovao, a onda je opet usledilo zatvaranje. Zato Kristina kaže da ljudi uz kafu treba da se opuste.

„Nije reč o poricanju ili nerazumevanju poteškoća kroz koje svet prolazi, već samo o tome da treba predahnuti“, istakla je Kristina.

Većina posetilaca bara pozdravila je poruku menadžerke i istakla da je njena ideja odličan odgovor na pritisak epidemije.

„Dosadilo nam je da pričamo o kovidu, ne možemo to više da izdržimo, kuda god da odemo, razgovaramo samo o koroni. Želim da s društvom razgovaram o nečemu drugom: o vremenu ili poznatim ličnostima“, istakao je stalni posetilac kafića.

Gosti su opterećeni tom temom čak i u kafiću: moraju da dezinfikuju ruke a maske mogu da skinu samo kada jedu i piju. Kafić se, prema odluci vlade, zatvara u 18 časova.

Zato, da bi ljudima skrenula pažnju, Kristina je postavila još jedan natpis koji nudi ideje za razgovor, s temama iz istorije i kulture.

„Bravo, Kristina zna šta je danas neophodno“, podržao je inicijativu frizer Mauricio, koji je redovni posetilac kafića.

„Ideja se dopala i vlasnici jednog kafića u Trentinu (u severnoj Italiji) pa me je pitala za dozvolu da je sprovede u delo“, zadovoljna je Kristina Matioli.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво