Putin, Vladimir Putin – ruski predsednik sa špricem u ruci na naslovnoj strani francuskog lista

Vladimir Putin osvanuo je na naslovnoj strani francuskog lista „Liberasion“ obučen kao Džejms Bond, ali umesto pištolja ruski predsednik drži špric u ruci – jasna aluzija na jučerašnju vest da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv kovida-19.

Uz naslov članka Sutra ne umire nikad (kao i film o Bondu iz 1997 sa Pirsom Brosnanom), sve sličnosti sa britanskim fikcionim agentom tu prestaju, jer Putin u tekstu francuskog lista nikako nije okarakterisan kao spasilac čovečanstva.

Umesto toga, u članku se kritikuje Moskva da je neodgovorna jer je neodgovorno požurila da izbaci vakcinu koja nije dovoljno proverena.

Virus, koji očigledno ima „dozvolu za ubistvo“, do sada je odneo 750.000 života, izazvao veliki ekonomski potres, a nekoliko zemalja radi na razvoju vakcine, a Rusija je juče postala prva zemlja koja je zvanično registrovala vakcinu protiv kovida-19.

Vakcina „Sputnjik V“ odobrena je od strane ruskog ministarstva zdravlja nakon što je prošla sve testove koji se zahtevaju po ruskim pravilnicima. Putin je otkrio i da je njegova ćerka bila među prvima koji su primili vakcinu.

Sa druge strane, na Zapadu je vest o ruskoj vakcini dočekana sa velikom dozom skepticizma, jer se smatra da je požureno sa njenim razvojem i da nije prošla dovoljno testiranja.

broj komentara 35 pošalji komentar
(petak, 14. avg 2020, 10:05) - Ko je hrabar, [neregistrovani]

neka pogleda film...

o Putinovoj majci!-(Putina je usvojio par bez dece!)

(petak, 14. avg 2020, 09:55) - Rajko [neregistrovani]

Hteli bi sve naj jeftinije a ako moze i dzabe !

Zapadnjaci kradu besumicno tudje brendove i patente.
Evo samo par primera;
U Srbiji sam imao noz za rezanje sira (kackavalja) pre 50 Godina.
Sada je to norveski patent.
Brend nase popularne srbijanske Sljivovice je pokraden od strane Poljaka.
Tamne naocari sa rupicama sam video pre 40 Godina. Sada je to Svedski patent, prodaju jedne naocari 55 eura. Zapad je naucio da krade i otima tudje pronalaske i ostalo !
Zato se ne treba cuditi sto su ljubomorni na ruse ili bilo kog drugog.

(četvrtak, 13. avg 2020, 22:37) - anonymous [neregistrovani]

We Russian ( virus ian)

Antidot se nudi u pravom trenutku - "samo malo" pre ostalih.....

(četvrtak, 13. avg 2020, 21:38) - anonymous [neregistrovani]

Odg

Znam da je ona probala. Hajde da proba on :)

(četvrtak, 13. avg 2020, 20:00) - anonymous [neregistrovani]

@Malo sutra

Niste vi svi, ne dao Bog!

(četvrtak, 13. avg 2020, 19:59) - anonymous [neregistrovani]

@Hajde probaj

Jesi li siguran da je nije probao? Pa i njegova cerka je vakcinisna, citaj malo i slusaj sta covek prica, presaltuj se malo iz te brazde zapadnjacke.

(četvrtak, 13. avg 2020, 18:19) - anonymous [neregistrovani]

možda su izdresisirali virus za špijunažu

Jasno mi je zašto je Zapad poludeo zbog ruske vakcine.Plaše se da im Rusi kroz vakcinu ne ubutaju mikročipove pa da ih onda špijuniraju.

(četvrtak, 13. avg 2020, 17:59) - Nataša [neregistrovani]

Kada nemaju pametnija posla

Neka se ljudi zabavljaju. Vole zabavu pa to ti je. Da se sami nečim bave ne bi ni zabadali nos tamo gde ne treba. Ne znaju za ono : "U se i u svoje kljuse."

(četvrtak, 13. avg 2020, 17:31) - anonymous [neregistrovani]

@Dragutin

Zasto d objave sastojke i sve, zar bi Zapad to uradio?? Dokle Rusi da budu omalovazavani, klevetani, sikanirani i ucenjivani, dokle da se pravdaju, kome i zasto???

(četvrtak, 13. avg 2020, 17:28) - anonymous [neregistrovani]

Pocrkase od zavisti i muke!

Gore im je sad nego kad su Rusi prvi poslali coveka u kosmos! A Rusi su se uvek oslanjali samo na sopstvene snage, dok za Zapad radi kuso i repato. Epsku raskos ruskog talenta za nauku, umetnost, sport i ostalo zapadnjaci nikad nece, ne samo imati, nego ni shvatiti! Zato mogu samo na pokvaren nacin sve da postignu. I to rade kaskajuci za Rusima i zabijajuci im noz u ledja. Radije bi crkli nego da Rusima priznaju neki kvalitet ili kupe nesto od njih, Braco Rusi, ne obazirite se vise na sikaniranja koja vam svaki dan vekovima priredjuju nesposobni zlobnici, nego se cuvajte i budite nezavisni u svemu! Bog neka pomogne i vama i ostalim pravednicima.