Читај ми!

Francuska pobednik Dečje pesme Evrovizije, Srbija na 13. mestu

Pobednik 20. „Dečje pesme Evrovizije" je Lisandro iz Francuske. Predstavnica Srbije Katarina Savić zauzela je 13. mesto.

Na „Dečjoj pesmi Evrovizije" u Jerevanu pobedu je odneo Lisandro, predstavnik Francuske. To je druga pobeda za Francusku na dečjem muzičkom takmičenju koja je bila domaćin prošlogodišnjeg takmičenja. Lisandro je od publike i žirija osvojio ukupno 203 poena.

Tekst za pobedničku pesmu "Oh Maman!" napisala je francuska pevačica srpskog porekla Barbara Pravi, koja je napisala i pobedničku kompoziciju za Francusku 2020. godine i predstavljala Francusku na „Pesmi Evrovizije“ 2021. godine.

Predstavnica Srbije od žirija je dobila 41 poen. Od žirija Holandije 10, od Poljske i Irske po 8 poena, od Portugalije 5 poena, od Gruzije i Velike Britanije po 3 poena, a od Severne Makedonije i Španije po jedan poen.

Od publike je Katarina Savić dobila 51 poen i ukupno je imala 92 poena, čime je zauzela 13. mesto.

Iz zdravstvenih razloga, predstavnica Srbije Katarina Savić nije nastupila u direktnom prenosu, već je gledaocima prikazan snimak nastupa sa generalne probe tokom kojeg ju je pratio mladi plesač Martin Zoričić.

Za pesmu "Svet bez granica" tekst i muziku je pisala Ivana Dragićević, dok je aranžman uradio Aleksandar Sedlar. Pripreme koje je imala pre takmičenja podržali su rediteljka nastupa Milica Soldatović Mikić, koreografkinja Milica Cerović, profesorka pevanja Branislava Podrumac, dok je kostim radila Žaklina Marjanović. 

Tokom revijalnog dela jubilarne, dvadesete „Dečje pesme Evrovizije" nastupili su svi prethodni pobednici i podsetili publiku na svoje pobedničke kompozicije.

„Dečja pesma Evrovizije" održana je u Jerevanu, pošto je na prošlogodišnjem takmičenju u Parizu pobedila Jermenija, kojoj je to bio drugi trijumf na takmičenju mladih muzičara.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво