Читај ми!

Šest stvari koje morate znati o bendu „Maneskin“, pobednicima Evrosonga

Doneli su Italiji pobedu na Evrosongu posle 30 godina čekanja, osvojili Evropu energijom i stavom, dokazali da ni mejnstrim muzička scena ne može bez rokenrola, a rokenrol bez ekscentričnosti i skandala. Ovo je šest stvari koje morate znati o bendu „Maneskin“.

Rok bend iz Rima

„Maneskin“ je rok bend iz Rima. Godinu dana nakon što su rasformirali prvu grupu u kojoj su zajedno svirali, pevač Damjano David i basistkinja Viktorija de Anđelis, prijatelji još iz školskih dana, rešili su da pokušaju još jednom. 

Pridružio im se i gitarista Tomas Rađi, koji je u međuvremenu svirao sa De Anđelis u drugom bendu.

Bubnjara našli na Fejsbuku

Bubnjara Itana Torkija članovi novoformiranog benda pronašli su u Fejsbuk grupi anonimnih muzičara iz Rima, spremnih da prihvate svaku tezgu koju im ponude.

Mesečina, mesečina joj joj...

Kako je Viktorija de Anđelis jednim delom familije poreklom iz Danske, pred lokalno takmičenje bendova, svoj su, metodom traženja danske reči koja im najbolje zvoni u ušima, nazvali „Maneskin“, što na danskom jeziku znači „mesečina“. 

Drugoplasirani u italijanskom Eks faktoru

Nakon što su počeli su da pišu autorske pesme, sviraju po rimskim klubovima, ali i ulicama u centru grada, veliku popularnost su stekli učešćem u 11. sezoni talent-šoua Eks faktor.

Takmičenje su završili kao drugoplasnirani, ali su potpisali vredan ugovor sa izdavačkom kućom „Soni mjuzik“, za koju su izdali i prvi EP Chosen.

Ogroman uspeh postigao je singl Torna a casa, dostigavši preko 100 miliona pregleda na Jutjubu, postavši prvi singl grupe koji je zavšio na vrhu top-liste singlova, a potom dostigao petostruki platinasti tiraž.

Marlena nosi ružičaste čarape

U oktobru 2018. godine objavljuju svoj prvi studijski album Il ballo della vita – kombinaciju roka, popa, glam roka, fanka i elektro zvuka. U središtu pripovedanja, kroz tekstove nekoliko pesama provlači se protagonistkinja Marlena, žena koja predstavlja lepotu i poruku slobode izbora, stava i stila.

U cilju promocije albuma, 24. oktobra u nekim italijanskim bioskopima prikazan je dokumentarni film This Is Måneskin, a pratila ju je veoma uspešna turneja "Il ballo della vita Tour", koja je trajala do jeseni 2019.

Drugi album posle pobede na Sanremu

U oktobru 2020. najavljuju povratak na scenu sa singlom Vent'anni, prvim sa svog drugog studijskog albuma Teatro d'ira - Vol. I koji je objavljen 19. marta 2021, ubrzo nakon što su pobedom na festivalu u Sanremu dobili šansu da predstavljaju Italiju na Pesmi Evrovizije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво