Читај ми!

Kako je protekla najvažnija proba grupe Hurricane u Roterdamu

Grupa "Hurricane", koja predstavlja Srbiju na „Pesmi Evrovizije“, sinoć je imala najvažniju probu u Roterdamu. Naše devojke nastupale su na drugoj generalnoj probi koja se prikazuje članovima žirija iz svih zemalja koje se takmiče u drugom polufinalu. Uragankama je stigla i velika podrška – tokom večerašnjeg spektakla bodriće ih naša jedina evrovizijska pobednica Marija Šerifović.

Večeras se održava drugo polufinale „Pesme Evrovizije“, a sinoć su predstavnici 17 zemalja pevali svoje pesme za stručni žiri. Polovina glasova za veliko finale već je zapečaćena.

Bilo je vremena i za kratak razgovor i fotografisanje sa italijanskim predstavnicima, grupom Maneskin.

Nakon nastupa, devojke iz grupe "Hurricane" podelile su svoje prve utiske.

"Ludilo. Mi smo prezadovoljne. Nadamo se da će žiri biti blagonaklon prema nama", navela je Sanja Vučić.

Ivana Nikolić je istakla da je scena fantastična.

"Taj osećaj kad staneš na tu scenu, a oko tebe 3.500, više ne može da stane. Imaš osećaj kao da je 10.000, a ne 3.500. Stvarno su nam davali tu energiju i bilo nam je prelepo. Nismo htele da siđemo sa scene", kazala je Ivana.

Ksenija Knežević je rekla da im je nedostajao adrenalin i pozitivan pritisak.

"Onako si pod pritiskom, ali dobrim pritiskom i tera te da budeš što bolji, taj adrenalin, falilo nam je", istakla je Ksenija.

Podršku Srbiji ove godine pruža i naša jedina evrovizijska pobednica Marija Šerifović.

"Meni se dopada to što one rade. Apelujem na svest o tome da imaju samo tri minuta da predstave sebe, da predstave svoju pesmu, da predstave svoj vokal, svoje biće i da iskoriste šansu što ih uopšte gleda preko 200 miliona ljudi, da iskoriste priliku da uživaju u šouu, da daju svoj maksimum, da taman u prvoj sekundi nakon završetka pesme popadamo u nesvest", rekla je Marija Šerifović.

U delegacijskom bablu sa nama je i aranžer pesme Loco Loco, producent i evrovizijski veteran Darko Dimitrov.

"Imamo stvarno vrhunske pevačice. Ne zna se koja je od koje bolja. Imamo odličan nastup, podršku svih delegacija. Nadam se da ćemo biti svetlo Balkana, pošto su svi ispali i da ćemo mi ostati ta svetla tačka", naveo je Darko Dimitrov.

Borbu za finale i direktan prenos druge polufinalne večeri u kojem Srbija nastupa pod rednim brojem 9 pratite večeras od 21 čas na Prvom programu RTS-a i na programu RTS Svet preko aplikacije RTS Planeta.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије