"E-play" osvojio nagradu emisije „Bunt" za pesmu, i hit godine

Prvi dobitnik novoustanovljene nagrade za „Pesmu godine" TV emisije „Bunt" je bend "E-play" za pesmu „Sloboda”. Ova pesma je bila izabrana i za hit godine „Top liste Bunt”, po izboru urednika.

Bunt je jedina tv rok emisija, koja se već 18 godina u kontinuitetu emituje na RTS- u, a u obrazloženju u vezi sa ovim prizanjem je navedeno da „pesma Sloboda, benda "E-play", zaslužuje priznanje i titulu pesme godine, ne samo zbog izuzetnih muzičko-izvođačkih kvaliteta, već i stoga što nam je svima u ovim teškim, izazovnim vremenima najzad postalo jasno zašto je sloboda najvažnija." 

Proglašenje dobitnika nagrade za Pesmu godine realizovano je u emisiji Bunt 31. marta, a urednica i autorka emisije Bunt je pojasnila motive za uspostavljanje ovog priznanja:

„U ovim izuzetno teškim vremenima za domaće rok autore, mi smo kao predstavnici jedine TV rok emisije u regionu, imali potrebu da novoustanovljenom nagradom emisije Bunt za pesmu godine - pružimo svoju podršku rok autorima, domaćim muzičarima. Jer bez njihovog rada ne postojimo ni mi. Pesma Sloboda benda 'E-play' se pojavila baš u momentu kada je svima postalo mnogo jasnije pravo značenje i smisao slobode. Takođe, video spot za ovu pesmu je proglašen i za 'Hit godine 2020', naše 'Top liste Bunt', po izboru urednika. Ova, da tako kažem dvostruka titula - nije slučajno osvojena jer je i album Sloboda jedno od najboljih, najkvalitetnijih autorskih muzičkih izdanja u protekloj deceniji", izjavila je Branka Glavonjić.

Basistkinja benda "E-play" Maja Cvetković poverila je da se bend izuzetno obradovao ovom priznanju njihovog rada i stvaralaštva.

„Drago nam je kad, osim publike i relevantni medijski profesionalci studiozno prate naš rad, a onda nam bude još draže kada takvi autoriteti odluče da nam dodele priznanje, ovoga puta u vidu nagrade za pesmu i hit godine. Ova nagrada dolazi od jedine rok TV emisije, Bunt i hvala im na tome. U dosadašnjoj karijeri osvojili smo mnoga značajna priznanja ali ova nagrada nas je posebno obradovala, između ostalog i zato što je stigla u ovako teškom, čudnom vremenu za muzičare, u eri bez svirki, koncerata i nastupanja pred publikom", rekla je Maja Cvetković.

Članovi benda "E-play" su u proteklom periodu snimili i objavili ekranizacije za preostale pesme sa njihovog petog studijskog albuma Sloboda: Uzmi mi sve, lirik video klip Japan, kao i već pomenuti spot Sloboda.

Takođe su izdali i prvi lajv spot u karijeri, za numeru Srešćemo se neki drugi put, a taj video je sačinjen od snimaka sa više od 20 festivalskih nastupa ove grupe u Srbiji i regionu.

Početkom ove godine, kao predlog Radio Beograda 1, bend "E-play" je predstavio svoju muziku auditorijumu Evrope i sveta na čuvenom "Eurosonic Noordeslag" festivalu (ESNS) u Holandiji, koji je ove godine održan u digitalnom formatu.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво