"Distrikt 9" stiže u bioskope

Film o nevoljama dobronamernih vanzemaljaca, koji su na Zemlju došli kao izbeglice, od 1. oktobra u domaćim bioskopima. "Distrikt 9" je dobio sjajne kritike, a na američkim blagajnama je do sada zaradio više od sto miliona dolara. Producent filma je Piter Džekson, reditelj trilogije "Gospodar prstenova".

Naučnofantastični film "Distrikt 9" u režiji Nila Blomkampa, koji je privukao veliku pažnju svetske kritike i ostvario neočekivano veliku zaradu na američkim blagajnama, počeće da se prikazuje u bioskopima u Srbiji od 1. oktobra.

Film se dešava se u Južnoj Africi, i prikazuje nevolje grupe dobronamernih vanzemaljaca koji su došli na Zemlju kao izbeglice.

Producent filma je Piter Džekson, reditelj trilogije "Gospodar prstenova".

Režiser Nil Blomkamp je inspiraciju za ovaj film crpeo iz sopstvenog, kratkog filma "Živ u Joburgu", koji je govorio o "vanzemaljcima potlačenim od strane ljudi, što je u tom kontekstu bila aluzija na aparthejd", navodi se u saopštenju distributerske kuće "Megakom". 

Radnja "Distrikta 9" događa se 28 godina posle prvog kontakta vanzemaljaca sa Zemljom, pri čemu ljudi nisu znali šta da očekuju - neprijateljski napad ili susret sa najneverovatnijom novom tehnologijom.

Ali, ništa od toga se nije desilo. Zapravo, vanzemaljci koji su došli bili su izbeglice, radnici, čiji je vođa nestao.

Oni su, posle dogovora svih svetskih nacija, smešteni u improvizovane domove u Distriktu 9, to jest, u Johanesburgu u Južnoj Africi.

Vremenom, nestalo je strpljenja za celu situaciju sa vanzemaljcima, i kontrola nad njima poverena je kompaniji Multinacional junajted (MNU) kojoj nije posebno stalo do njihove dobrobiti.

MNU, naime, planira da ostvari veliki profit ukoliko uspe da napravi oružje prema tehnologiji koju poseduju vanzemljaci.

Scenario su napisali Nil Blomkamp i Teri Tačel, a u glavne uloge tumače Šarlto Kopli, Džejson Koup, Natali Bolt i drugi. Film traje 110 minuta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара