Čitaj mi!

Zašto putovanje izvan središta zemlje počinje - „kod 25. maja"

„Putovanje izvan središta zemlje“ je predstava koja se bavi pomeranjem i napuštanjem naše trenutne situacije, i odlaskom na neku sigurnu destinaciju. Članovi ekipe neobičnog projekta su glumci Tamara Krcunović i Vladimir Aleksić.

Predstava publiku stavlja u poziciju putnika. Prvi deo predstave dešava se u autobusu, koji vozi publiku od centra Beograda ka aerodromu, i na tom putu, vodiči (glumci) je upoznaju sa intimnom i kolektivnom istorijom grada koji posmatraju kroz prozore.

Tu su priče o Kalemegdanu, Sava centru, Geneksu, poljupcima na kiši, opraštanjima na železničkoj stanici, susretima u Studentskom gradu.

Drugi deo predstave dešava se na aerodromu, gde se svi putnici prijavljuju za let, anketiraju ih, proveravaju im zdravstveno stanje, a sve zarad bezbednosti.

„Predstava se bavi napuštanjem i izmeštanjem iz naše trenutne situacije koja je izazvana pandemijom koronavirusa, tako da publika stvarno kreće na jedno putovanje od Sportskog centra 25 maj, autobusima odlaze do aerodroma, na tom putu glumci im pričaju savremenu istoriju Beograda, sa akcentom na Novi Beograd", rekao je u Beogradskoj hronici glumac Vladimir Aleksić, koji je zaslužan i za neobičan koncept predstave.

U predstavi koja je rađena po tekstu Olge Dimitrijević, Dimitrija Kokanova, i Maje Todorović, igraju Jovana Gavrilović, Jelena Ilić, Aleksandra Janković, Anđelika Simić, Tamara Krcunović.

Tamara Krcunović tumači lik stjuardese.

„Ona doživljava neki blagi nervni slom. Odbija putovanje, jer razmišlja o tome - da li ljudi koje vodi na put - to zaista i zaslužuju", rekla je glumica.

Dodaje da priča govori o osobama koje u životu „nemaju dobar temelj" i o tome kako treba da rade na poboljšavanju kontakata i veza sa drugim ljudima.

Publika aktivno učestvuje, odgovara na pitanja, deli se u grupe i, zajedno sa glumačkom ekipom, stvara neobičnu i nesvakidašnju predstavu koja se izvodi još - 30. juna.