Izložba "Fotogank" otvorena u Beogradu

Autentična izložba fotografija "Fotogank" otvorena je sinoć na fasadi zgrade bivše Robne kuće Beograd u Knez Mihailovoj ulici u prestonici Srbije. Na inicijativu i u organizaciji Ambasade Slovenije u Beogradu, "Fotogank" izložbu moći će da vidi i publika u Beogradu, u periodu od 6. do 10. jula, svake večeri od 21 do 22sata, na fasadi zgrade bivše Robne kuće Beograd u Knez Mihailovoj 5.

"Fotogank" je grupa poznatih slovenačkih fotografa, koji su u vreme vanrednog stanja zbog virusa Kovid-19 i zbog činjenice da su galerije i muzeji bili zatvoreni za publiku, odlučili da fotografije projektuju iz svojih stanova na fasade susednih zgrada.

Prema rečima Damjana Berganta, novoimenovanog ambasadora Republike Slovenije u Republici Srbiji, cilj da se ova izložba organizuje jeste da se bar na kratko pažnja javnosti preusmeri na umetnost.

"Kroz kulturu, njene različite segmente, pa tako i kroz fotografiju trebalo bi da se borimo za bolju budućnost svih nas i verujem da ćemo u tome i uspeti", navodi Bergant.

Autori radova na izložbi na otvorenom su: Asiana Jurca Avci, Luka Cjuha, Vanja Bučan, Simon Cang, Jošt Dolinšek, Jošt Franko, Katja Goljat, Cirl Jazbec, Jurij Korenjak, Robert Marin, Jure Matičič, Dejan Mijović, Nik Erik Neubauer, Marisa Popovič, Boštjan Pucelj, Lucija Rosc, Matjaž Rušt, Klemen Skubic, Matjaž Tančič, Ana Zibelnik, Manja Zore i ekipa fotografa "Fotosfera".

broj komentara 0 pošalji komentar