Učestvujte u razgovoru o ličnom u fotografiji

U Galeriji „Artget“ 2. juna od 19 časova održaće se kustosko-autorski razgovor pod nazivom „Lično u fotografiji“. Razgovor prati izložbu „Dnevnik o mami“, a u njemu će učestvovati autori izložbe – Boško i Stefan Đorđević i umetnički direktor „Artgeta“ Aleksandar Kostić.

Dnevnik o mami je priča o Negrici Neci Đorđević, ispričana fotografijama njenih sinova, Stefana i Boška. Negrici je 2017. godine po drugi put ustanovljen kancer, od kojeg se samostalno izlečila petanest godina ranije, koristeći alternativne metode lečenja. Ona ostaje pri odluci da se leči sama i seli se u mali dom na jezeru u potrazi za isceljenjem. Ovo je priča o svakodnevnoj borbi i poslednjim trenucima. O ljubavi i želji za životom.

Dvojica mladih profesionalaca-fotografa i njihova majka, kroz dve različite vizure, dve serije fotografija, nastalih u periodu od dve godine njene borbe sa kancerom, dobar su povod i okvir za ragovor o ličnom u fotografiji.

„Ne znam mnogo o Stefanu, ne znam mnogo ni o Bošku, ne poznajem ih dobro, mogu i to da kažem. Bolje sad poznajem tu ženu koju su fotografisali, njihovu majku, nego njih dvojicu, tako sad mislim. I to sada mogu da kažem. Upoznao sam je gledajući njihove fotografije. Oni su radili svoje, ona je živela svoje. Sve su podelili i sve je to na njihovim fotografijama. Negrica je zajedno sa Stefanom i Boškom radila i učestvovala u fotografisanju. Poznajem je sada onoliko koliko to mogu da kažem i koliko mislim da je poznajem, zahvaljujući njima dvojici“, kaže pisac Srđan Valjarević o izložbi.

Stefan Đorđević (1987) je završio osnovne i master studije Kamere na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Trenutno radi kao nezavisni reditelj i snimatelj na filmu i ostalim medijima. Režirao je kratki igrani film Poslednja slika o ocu, koji je nagrađivan na mnogim filmskim festivalima – Lokarno, Sarajevo, Zagreb, Beograd... Član je internacionalne asocijacije dokumentarnih fotografa "Zero Photos".

Boško Đorđević (1988) je diplomirao na Katedri za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu i na Katedri kamere Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Bavi se fotografijom i filmom.

Ulaz je slobodan, a iz Galerije „Artget“ mole posetioce da preduzmu sve mere zaštite u skladu sa važećim propisima za okupljanje u zatvorenim prostorima.

Razgovor se može pratiti i putem aplikacije ZumIdentifikacioni broj sastanka na aplikaciji je 753 2754 0098, a lozinka je 0BLVyJ.

broj komentara 0 pošalji komentar