broj komentara 19 pošalji komentar
(ponedeljak, 27. jul 2020, 19:15)
Боско [neregistrovani]

Дивно описана тужна прича

Једна од многих, која сведочи патњу нашега народа кроз векове ...
Хвала уреднику чланка.

(utorak, 28. jul 2020, 09:54)
anonymous [neregistrovani]

Текст достојан РТС-а!

Молим(о) вас водите рачуна о томе!
п.с. хвала за одличан текст.

(utorak, 28. jul 2020, 10:15)
anonymous [neregistrovani]

Odlican clanak

Objavljujte vise ovakvih tekstova.

(utorak, 28. jul 2020, 12:46)
anonymous [neregistrovani]

xyz

Bravo i Hvala! odlican tekst

(utorak, 28. jul 2020, 12:58)
gedža [neregistrovani]

Predivan tekst

Još jedan tekst koji potvrđuje sistematičnost u uništavanju naše kulturne baštine od strane turaka. To su nastavili i nemci a i hrvati i albanci u današnje vreme. Mala slova su oličenje velične naroda koji to čini, a ne moja nepismenost. Zato je nama teško da imamo istorijske zapise o svom postojanju, jer neprijatelj prvo što uradi, uništi svaki dokument i artefakt o našem postojanju, a potom nas pobiju ili proteraju i prisvoje sve. I što je najgore traže od nas da priznamo da je njihovo, a svo počnjeno zlo pripisuju nama. Tužno da tužije ne može biti. U prilog ovome što kažem idu i reči pokojnog nam heroja doktora Lazića iz Niša. Govoreć o najtužnijoj povorci Srba iz Sarajeva koji sa sobom nose i svoje mrtve, znajući da se tamo više nikada neće vratiti.Srpska zemlja je bila velika, verovatno je tu razlog za vekovnu mržnju i progon do istrebljenja nas Srba. Takav nam e usud. Zato je lepo pisati o ovim stvarima ,da se zna, da se ne zaboravi.Hvala RTS-u za doprinos da se ovakve stvari sačuvaju od zaborava.

(utorak, 28. jul 2020, 13:43)
anonymous [neregistrovani]

Одличан чланак!

Оваквих чланака треба да буде више на РТС. Надамо се и документарном серијалу каквих је било више у прошлости!

(utorak, 28. jul 2020, 14:09)
anonymous [neregistrovani]

Zar nisu Turci oteli pola Kipra?

Zar su jos morali i sve grcko i srpsko da spale?

(utorak, 28. jul 2020, 15:53)
Vladimir [neregistrovani]

Sjajna prica

Zaista bih voleo da ovaj mladi doktorant snimi jednu dokumentarnu emisiju na ovu temu. Ovo je jos dodatak sjajnom RTSovom serijalu Beograd veciti grad - samo ovaj put izvan Beograda.

(utorak, 28. jul 2020, 22:29)
Ivica [neregistrovani]

Bravo

Veze Istambula i Beograda ali i naroda Balkana su bile mnogo bolje i jace nego sto to danas mislimo i nikako odnosi nisu bili crno-beli. Nazalost u XX veku su ireverzibilno pokvareni i bice sve gori sto pokazuje i slucaj pretvaranja sv. Sofije u dzamiju...

(sreda, 29. jul 2020, 11:14)
anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Turska i Erdogan

Turska velika zemlja clanica NATOp.,,sused na severu Rusija..Turska igra uloga strazara ,,Tvrdjava za regionu Sr.i Bliskog Istoka,,Erdogan ima slobodne ruke da radi sve sto zeli,Amerikanci mu dozvoljavaju sve.....Pero

(sreda, 29. jul 2020, 19:52)
,," [neregistrovani]

Самопоштовање

А неки не могу да дочекају да оду тамо у провод/летовања...
Мада, такви и не читају овакве чланке.

(petak, 31. jul 2020, 10:54)
anonymous [neregistrovani]

Функционална писменост

Читајући неке коментаре не могу да разумем да је толико функционално неписмених и површних људи. Како сте побогу из овог текста извукли само негативно? Зашто не обратимо пажњу на улогу Срба и Београђана у Османском царству? Како повезујете све векове само са једном последицом - уништавања цркве? Суштина је у свему што је претходило том једном дивљачком чину. На крају крајева, како сте прескочили моменат преузимања српске, београдске цркве од Грка што је и довело до уништења грчке а не српске цркве?

(petak, 31. jul 2020, 11:00)
AnonyMouse [neregistrovani]

Divan tekst

Retki su tekstova na portalima, naročito obimnijih, koji zardrže pažnju. Ovaj je sjajan. Prvo pomislim ajde da vidim o čemu se radi, a onda te uvuče i ispostavi se da je kratak. Bravo!

(petak, 31. jul 2020, 20:26)
,," [neregistrovani]

О примењеној (не)писмености

Тај један дивљачки чин је један, од безброј, којим су покушали да униште мој Народ.
И свако ко покуша да умањује тај покушај уништења или иде тамо у провод, само је доследан.

(nedelja, 02. avg 2020, 13:39)
Djole [neregistrovani]

Predivno

Bravo.predivan tekst i pre svega jako poučan i interesantan.Konacno neko da toliko detaljno opise ovakve dogadjaje.procitano u jednom dahu..
Samo tako nastavite

(ponedeljak, 03. avg 2020, 07:36)
IVAN [neregistrovani]

Odlazak iz Srbije

Sta se sve desavalo, sta je sve bilo uz duzno postovanje prema nauci niko to sa tvrdnjom 100%-tnom ne iskazuje. Cinjenice jesu na strani nauke, ali ono sto je veoma bitno mozda za mladog coveka danas jeste to da izvuce paralelu o tim Srbima koji su isli put Istambula onda (milom ili silom) i Srba danas koji idu put EU (milom ili silom) zajednicko im je mnogo toga pocevsi od nade za lepsim zivotom, vecom zaradom i t d pa sve do utapanja i potpune asimilacije a sve je to usko sazeto u propast i nestajanje jednog naroda. Istina je samo jedna cuvajuci sebe jezik kulturu cuvamo i pprodicu grad drzavu, sve ostalo je predodredjeno na islamizaciju ili evropeizaciju i tu nema neke razlike. Svi su u svojom pohodima dosli kod nas uzeli sta se uzeti moze i otisli. A uzeli su dosta toga dobrog i to se ne moze vratiti. Zato ljubomorno cuvajmo svoju zemlju jezik kulturu i dajmo se na ljubomorno cuvanje skolovanje unapredjenje mladog coveka uSrbiji, pretociti sve ove doktorate sazeti uprostiti da mladom coveku budu dostupni. Istinom hraniti decu ne budalastinama kojekakvim o nebeskim ovim onim narodima i za kraj predstaviti se svuda u svetu kao Srbin a taj deo istorije tu prezentaciju i njeno prihvatanje niko sem nas nece ispraviti. Mnogo falcifikata kruzi planetom o tom malom napacenom slovenskom narodu sa Balkana.
I da Kosovo je nase ma koliko se svi za njega otimali.

(ponedeljak, 03. avg 2020, 12:53)
anonymous [neregistrovani]

После

доста времена да се прочита један прави текст на овом порталу. Исто је чудно да су Турци ушли у Београд скоро 150 година после Косовске битке.A учили су нас да су Срби изгубили тај бој...

(ponedeljak, 03. avg 2020, 13:15)
anonymous [neregistrovani]

Cрби

Напишите и да cу cе ти иcтанбулcки Cрби поcле cтварања Краљевине CХC наcелили у данашњу Македонију и да је поcле 1945 већина тих Cрба данаc македонизована. Уcпели да опcтану као Cрби у Турcкој неколико векова али у македонији поcле 1945 ниcу могли.

(sreda, 05. avg 2020, 11:26)
anonymous [neregistrovani]

godine

Do skoro je crkva koristila naš stari srpski kalendar i bilo bi veoma zanimljivo da se napravi jedan feljton o našem starom kalendaru. Ova godina je recimo 7528. godina.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">