Читај ми!

Безосова јахта изашла из бродоградилишта без расклапања моста

Нова џиновска јахта оснивача „Амазона“ Џефа Безоса коначно је поринута, али без потребе за расклапањем историјског моста „Де Хеф“.

Уместо тога, мегајахта је делимично расклопљена и одшлепана до другог бродоградилишта без огромног јарбола.

Јахта под именом "Y721" већ годинама се гради у Ротердаму, а један од најбогатијих људи у историји мораће на њу да сачека још неколико месеци.

Током израде, фирма "Oceanco" најавила је да ће јарболи јахте, који је између осталог чине највишом јахтом на свету, бити превисоки да би прошли испод моста Конингсхавен и да ће историјски мост морати да буде расклопљен.

Званичан захтев за то наишао је на изузетно негативне реакције локалног становништва које је најавило протесте и да ће јајима дочекати пролазак Безосове јахте.

Познат као и Де Хеф, некадашњи железнички мост је део историјског наслеђа Холандије. Тешко је оштећен у Другом светском рату и један је од симбола града. Пре пет година је реновиран, а градски савет обећао је грађанима да више никада неће бити расклапан.

Због тога су градске власти пре пар месеци одбиле Безосов захтев.

Изгледа да је постојао и други начин. Јахта "Y721" средином седмице испловила је из бродоградилишта без јарбола, а до другог бродоградилишта одвукла су је три тегљача.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво