Најлепши водопад Србије

Трећина укупног броја водопада у Србији, налази се у пиротском крају, на Старој планини. Један од најлепших је водопад Тупавица, код села Дојкинци.

Упркос томе што су удаљени од главних путева, а неретко до њих воде и козје стазе, последњих година, влада све веће интересовање за обилазак водопада на Старој планини.

У жељи да активно и у природи проведу празник, неке нису могли да спрече ни чести пљускови ни блатњаве старопланинске стазе.

Награда за уложени труд је величанствени призор од којег застаје дах.

Водопад Тупавица налази се на четрдесетак километара од Пирота, код села Дојкинци. Овај бисер природе висок је 27 метара. Није највиши, али је зато најлепши у Србији, тврде планинари.

Донедавно, за њега су знали само планинари и заљубљеници у Стару планину.

„До пре неколико година ни мештани овог села нису знали за водопад. Сад је познат као најлепши водопад и свакодневно долазе овде људи и туристи и планинари, организовано или било како“, каже Душанка Најдановић.

Изузетна лепота и атрактивност учинили су да излети до водопада Старе планине, од ове године, буду у програму туристичког центра Бабин зуб и туристичке организације Пирота.

Због удаљености и неприступачних путева, за обилазак најзначајнијих водопада, потребно је неколико дана. Изазов више за авантуристе и љубитеље природе. 

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 03. мај 2014, 19:32) - Dika Reper [нерегистровани]

Blederija

Mislim da je vodopad "Blederija" kod Brze Palanke - Istocna Srbija, najlepsi vodopad kad se pogled celokupna slika sa prirodom koja okruzuje vodopad... Carobno mesto...
Eva ga link na kome moze da se vidi Blederija i moje kupanje u njemu...

(субота, 03. мај 2014, 19:20) - anonymous [нерегистровани]

Ko zna zašto je to dobro

Tako je bolje, jer bi ga mi verovatno uništiti kao sve drugo.

(субота, 03. мај 2014, 18:59) - robert [нерегистровани]

bog dao

Bog je dao a mi to ne koristimo,Bog gleda i kaznjava.

(субота, 03. мај 2014, 18:51) - Оаза [нерегистровани]

Путоказ

у латиници, а проблем је Vukovar?!

(субота, 03. мај 2014, 17:09) - anonymous [нерегистровани]

Bruka

Ni mi sami ne znamo koje sve lepote imamo?!!