Читај ми!

Засветлела највећа „јелка“ на свету

Светлећа декорација, која представља највећу божићну јелку на свету, постављена је у италијанском градићу Губијо на северу Италије. „Јелка“ се састоји од око 1.000 разнобојних лампица распоређених до висине од 750 метара и ширине 450 метара.

У живописном италијанском градићу Губијо упаљена је светлећа декорација, која представља највећу божићну „јелку“ на свету.

Стотине посматрача, међу којима много деце, гледали су како свештеник помоћу таблет рачунара укључује светлећу инсталацију у облику јелке, постављену на брду изнад средњовековног градића у региону Умбрија, на северу Италије, пренео је АФП.

„Јелка“ се састоји од око 1.000 разнобојних лампица распоређених до висине од 750 метара и ширине 450 метара.

На брду изнад града постављена је још једна украсна божићна инсталација у облику звезде падалице, састављена од 250 лампица, наводи АФП.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 08. дец 2013, 15:25) - Драагооољуб [нерегистровани]

Србо

И ако си им рекао!! Централна зимска свечаност је Божић који се слави 25. децембра (и код нас, али по старом календару). Божић се дочекује 24. увече на Бадње вече. За тај празник се на западу кити Божићно дрво - Јелка. Тај обичај је пренесен и код нас, иако је овде Божоћно дрво Бадњак - храст који се на бадње вече пали! Нова година (обрезивање Господа Исуса Христа) је недељу дана касније и она је у саставу божићних празника. На западу су ова два празника спојена и неради се од бадњег дана до иза нове године. Код нас је то смешано! Па Божићно дрво - јелку китимо за Нову Годину!

(недеља, 08. дец 2013, 13:41) - Srba, Velika Britanija [нерегистровани]

Novogodisnja jelka?

Ovo je Bozicna jelka.