Читај ми!

И ми пихтију за Гиниса имамо?!

Традиционално такмичење у прављењу пихтија одржано је у Руменки, надомак Новог Сада. Пихтија дуга 19 метара „рекордерка“ је на „Пихтијади“, манифестацији која слави јединствени специјалитет од свињских остатака.

У Руменки, поред Новог Сада где се одржава манифестација „Пихтијада" представљена је пихтија дуга 19 метара, која важи за незваничан Гинисов рекорд.

Уз надметање у припреми пихтија, на манифестацији у Руменки припремају се и посебне „пихтије на метар".

Покрајински секретар за рад Мирослав Васин рекао је на отварању манифестације да се „Пихтијадом" заправо прославља богатство војвођанског наслеђа и разноликости традиција.

Манифестација „Пихтијада" је такмичење у прављењу специјалитета од свињских остатака - пихтија.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(субота, 03. мар 2012, 23:44) - anonymous [нерегистровани]

Ima

To je hamburger iz MCDonalda koji ti jedes pa ti se zato sve u glavi i pobrkalo. Kazu da su i Bin Lasdena samleli i stavili u te hamburgere koje ti nemilosrdno zderes. Da si samo jednom probao pihtije ti bi sve te hamburgere pobacao. Ahaaa,cuti da te neko od tvojih predaka slucajno ne cuje jer ce te se odmah odreci!. Gde i kada si ti rodjen i gde sada zivis?. Od pihtija se neces razboleti a od hamburgera ces se deformisati i raspasti. Prijatno.

(субота, 03. мар 2012, 23:35) - anonymous [нерегистровани]

Da li vama...

dole navedenim komentatorima na temu pihtije nesto u glavi fali!!!. Nesumnjivo je to da vam stvarno nesto puno fali. Nemate vise koga da kritikujete pa ajde zada udrite na pihtije.Koji ste vi izrodi i vanzemaljci. Da vas vasi preci cuju,odrekli bi vas se. Kuda ide ovaj srpski narod?.

(субота, 03. мар 2012, 20:37) - anonymous [нерегистровани]

otpad

Da li gore jelo ima od Pihtija?

(субота, 03. мар 2012, 20:12) - anonymous [нерегистровани]

pitije 2

za tanjir pitije jedna svinja od 140 kila mora na stake da ide pod uslovom da joj i jedno uvo ne zavrsi u lonac i da se skuva...o got!!

(субота, 03. мар 2012, 20:10) - anonymous [нерегистровани]

bljak

bljak

(субота, 03. мар 2012, 20:10) - anonymous [нерегистровани]

pihtije

za jedne prave pitije, treba 4 svinje x 4 noge prednje, dve zadnje da se osure i dobro skuvaju pecenje niko nece da jede jer pitije ladne ocvrsnu belo izgledaju nekako bledo...
ako se posole ima slane da budu bas slatke za jelo
ako se ne posole kako treba ce budu neslane...
nogari na stolu mora da leze cvrsto na patos, da se sto ne klima dok se jedu jer ce se ljuljaju i pitije i ce deluje ko kad su zive kad mrdaju u stvari to je tako i mrtve su ako su pecene i dobro skuvane da se deca ne plase i ne brinu...

(субота, 03. мар 2012, 19:47) - anonymous [нерегистровани]

Pi'tije

Jem pitije i ki da mi nista nije...