Читај ми!

Највиша „коцкаста“ јелка

Ако ускоро путујете у Лондон, обавезно посетите железничку станицу Сент Панкрас коју краси несвакидашња новогодишња јелка. За њену израду требало је два месеца и више од 600.000 „лего“ коцкица.

Поводом предстојећих божићних и новогодишњих празника, на железничкој станици Сент Панкрас у Лондону постављена је највиша јелка, за чију израду је употребљено више од 600.000 „лего" коцкица, а слагање је трајало два месеца.

„Коцкасто" дрво високо је 12,2 метара, има 172 гране и чак хиљаду украсних кугли.

Јелку је осмислио Данкан Титмарш, једини овлашћени „Лего" професионалац у Великој Британији, а за финално постављање било је потребно пуних шест сати.

„Суштина марке 'лего' јесте у игрању и креативности, а Божић је савршено време за славље и забаву. Ова јелка је сјајан пример тих вредности и показује да са 'лего' коцкицама можете пустити машти на вољу и саградити било шта", рекао је Дејвид Баксбаум, директор маркетинга компаније „Лего".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 09. дец 2011, 10:01) - Petrojka [нерегистровани]

Nasa trouglasta jelka

Sanjam nocas kako su na sred Terazija postavili novu jelku sa granama rasporedjenim u pravcu simetrala uglova tog trougla, da se ustedi na broju ukrasa koje treba postaviti. Na krajevima tih 132 simetrala stoje programi nasih politickih stranaka, valja nisam neku u snu zaboravila... Na sitnijim grancicama jedne od 132 grane stoje opet trouglaste grane koalicije stranaka sa drugima... A na samom vrhu pravi novogodisnji ukras: staklasti vrh sa 132 sijalice, koje jedine svetle.. Valjda sam se previse nadala nasem ulasu u EU pa je moj mozak meni poslao neki signal, samo ne umem da ga protumacim kako treba. Volim Vas Sve