Читај ми!

Шест ствари које морате знати о бенду „Манескин“, победницима Евросонга

Донели су Италији победу на Евросонгу после 30 година чекања, освојили Европу енергијом и ставом, доказали да ни мејнстрим музичка сцена не може без рокенрола, а рокенрол без ексцентричности и скандала. Ово је шест ствари које морате знати о бенду „Манескин“.

Рок бенд из Рима

„Манескин“ је рок бенд из Рима. Годину дана након што су расформирали прву групу у којој су заједно свирали, певач Дамјано Давид и басисткиња Викторија де Анђелис, пријатељи још из школских дана, решили су да покушају још једном. 

Придружио им се и гитариста Томас Рађи, који је у међувремену свирао са Де Анђелис у другом бенду.

Бубњара нашли на Фејсбуку

Бубњара Итана Торкија чланови новоформираног бенда пронашли су у Фејсбук групи анонимних музичара из Рима, спремних да прихвате сваку тезгу коју им понуде.

Месечина, месечина јој јој...

Како је Викторија де Анђелис једним делом фамилије пореклом из Данске, пред локално такмичење бендова, свој су, методом тражења данске речи која им најбоље звони у ушима, назвали „Манескин“, што на данском језику значи „месечина“. 

Другопласирани у италијанском Екс фактору

Након што су почели су да пишу ауторске песме, свирају по римским клубовима, али и улицама у центру града, велику популарност су стекли учешћем у 11. сезони талент-шоуа Екс фактор.

Такмичење су завршили као другопласнирани, али су потписали вредан уговор са издавачком кућом „Сони мјузик“, за коју су издали и први ЕП Chosen.

Огроман успех постигао је сингл Torna a casa, достигавши преко 100 милиона прегледа на Јутјубу, поставши први сингл групе који је завшио на врху топ-листе синглова, а потом достигао петоструки платинасти тираж.

Марлена носи ружичасте чарапе

У октобру 2018. године објављују свој први студијски албум Il ballo della vita – комбинацију рока, попа, глам рока, фанка и електро звука. У средишту приповедања, кроз текстове неколико песама провлачи се протагонисткиња Марлена, жена која представља лепоту и поруку слободе избора, става и стила.

У циљу промоције албума, 24. октобра у неким италијанским биоскопима приказан је документарни филм This Is Måneskin, а пратила ју је веома успешна турнеја "Il ballo della vita Tour", која је трајала до јесени 2019.

Други албум после победе на Санрему

У октобру 2020. најављују повратак на сцену са синглом Vent'anni, првим са свог другог студијског албума Teatro d'ira - Vol. I који је објављен 19. марта 2021, убрзо након што су победом на фестивалу у Санрему добили шансу да представљају Италију на Песми Евровизије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво