Читај ми!

Представници Исланда на Евросонгу остају у изолацији, члан бенда позитиван на коронавирус

Група "Daði og Gagnamagnið", која представља Исланд на овогодишњој „Песми Евровизије“, остаје у изолацији, пошто је један члан бенда позитиван на коронавирус, саопштено је из исландског јавног сервиса. Представнике Исланда је требало да гледамо у сутрашњем полуфиналу. Делегација Србије и наше представнице, група "Hurricane", које такође наступају сутра, већ се налазе се у арени због генералних проба и наводе да су прошли неопходне тестове који су негативни.

Исландски јавни сервис РУВ је саопштио да због новонастале ситуације представници Исланда сигурно неће наступити на генералним пробама које се одржавају данас, а да је велика могућност да их нећемо гледати ни у сутрашњем, другом полуфиналу „Евросонга“.

Због тога ће током директног преноса бити приказан наступ исландских представника са једне од проба које су обавили прошле седмице, наводе из РУВ-а.

„Ово је велики ударац“, навео је Рунар Фреир Гисласон, члан исландске делегације задужен за односе с јавношћу, који је и потврдио информацију о здравственом стању члана бенда.

Из исландске делегације додају како су сви чланови пре одласка у Ротердам примили вакцину компаније „Џонсон и Џонсон“, а наводе како је јутрос током тестирања откривено да је један од чланова групе позитиван.

Исландска делегација је у изолацији од суботе, када је из Европске радиодифузне уније саопштено да је један члан те делегације позитиван на коронавирус, због чега се Исланђани нису појавили на церемонији отварања. Тада је објављено да је у изолацији и делегација Пољске. 

Делегација Србије: Управо смо ушли у арену, сви смо негативни 

У другом полуфиналу наступа и група "Hurricane", која представља Србију на овогодишњем такмичењу.

Из делегације Србије су навели за Интернет портал РТС-а да максимално поштују правила, носе маске и да су дистанцирани од чланова других делегација.

Додају како је организаторима на првом месту безбедност свих учесника.

„Ми смо сви добро, управо смо ушли у арену, завршили тестирање и сви смо, наравно, негативни“, навели су из делегације Србије на „Песми Евровизије“.

Данас ће бити одржане две генералне пробе, од којих је најважнија вечерашња, током које ће одлуку о својим фаворитима донети чланови жирија.

Пренос другог полуфинала можете гледати сутра у 21 час на РТС 1, РТС Свет, као и на мултимедијалној платформи РТС Планета.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво