Одисеја се наставља

Поводом четири деценије на домаћој и међународној музичкој сцени, Лео Мартин ће на Дан заљубљених одржати солистички концерт у Центру „Сава“.

Певач забавне музике Лео Мартин одржаће 14. фебруара у београдском Центру „Сава" солистички концерт на коме ће прославити 40 година „присуства на домаћој и међународној музичкој сцени".

„Певао је на легендарним београдским забавама шездесетих година на Калемегдану, у америчким џез клубовима по Немачкој и великим турнејама са звездама као што је Том Џонс. Стекао је популарност шансонама као што су Одисеја и Ја те волим", навели су из Центра „Сава".

Лео Мартин је сличан концерт поводом четири деценије каријере одржао у новембру 2009. године у београдском Дому синдиката, рекавши тада агенцији Бета: „Живот је сам по себи одисеја, па су и за мене овe четири деценије уметничког рада биле одисеја, али сам успео да уђем у праву луку као што је учинио Одисеј".

Београђанин Миша Јовић се, после краткотрајне каријере у Немачкој, крајем шездесетих, где је узео уметничко име Лео Мартин, вратио у Југославију да би постао једно од значајних имена домаће забавне музике, посебно захваљујући хиту Одисеја (1973), која је остала до данас његов заштитни знак.

„Снимао сам за Колумбију (CBS). Пробао сам и тај Запад, учествовао на њиховим хит парадама, са именима као што је Том Џонс, Енгелберт Хампердинк или Миреј Матје. Осетио сам гламур великог шоу-бизниса, међутим нисам тај тип амбициозног човека да будем светска личност", истакао је певач.

Према његовом мишљењу, „бити познат је релативна ствар и то се може и у свом селу и држави, ма колика она била".

„Зато сам се и вратио у Југославију 1969. године. Неки ми то замерају. Али чему више амбиције? Оно што сам желео, ја сам постигао. У крајњој линији, шта је амбиција? Да постигнеш оно што желиш. А ја сам то и успео. Апсолутно", закључио Мартин.

Ди-џеј састав „Лаура 2000" недавно је објавио бесплатни Интернет албум „...побићу се задњи пут да видим да л' сам стар", који садржи у новим аранжманима и ремиксима урађене старе поп песме, на основу снимака оригиналних извођача, међу којима се нашла и Има времена Леа Мартина.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 01. феб 2011, 13:24) - anonymous [нерегистровани]

"dan zaljubljenih"...

...sta je i odakle je to stiglo u Zemlju Srbiju???

(уторак, 01. феб 2011, 05:55) - anonymous [нерегистровани]

Leo

Bio i ostao veliki umetnik.
Srecno Leo, jos ti mozes .
Lepo te je slusati .

(понедељак, 31. јан 2011, 21:47) - anonymous [нерегистровани]

Leo

Čovjek stvarno zaslužuje posebno mjesto u Yugoslovenskoj muzici..