Читај ми!

РТС преноси „Евросонг“ 2014.

Обе полуфиналне вечери и финале 59. такмичења за најбољу песму Европе, гледаоци Радио-телевизије Србије моћи ће да прате у директном ТВ преносу на Првом програму. Надметање 37 земаља одржава се у Копенхагену од 6. до 10. маја 2014. године.

Радио-телевизија Србије преносиће оба полуфинала и финале такмичења за 59. „Песму Евровизије“, које се одржава у Данској између 6. и 10. маја 2014. године.

Љубитељи једне од највећих музичких манифестација у Европи, која сваке године окупља милионе гледалаца крај малих екрана, моћи ће да уживају у песмама 37 представника на Првом програму Медијског јавног сервиса Србије, иако ове године немамо свог представника у Данској.

„Преноси полуфинала 'Евросонга 2014.' су у уторак 6. маја, четвртак 8. маја и финале у суботу 10. маја и на РТС-у“, саопштила је Душка Вучинић, шеф Одељења за пи-ар и корпоративни имиџ РТС-а.

„Познато је да ове године због финансијских разлога нисмо у могућности да имамо представника у Копенхагену, али дубоко верујемо да ћемо учествовати већ наредне године. Наша жеља је, баш као и свих евровизијских фанова, да се традиција учешћа Србије настави на 'Евросонгу', као и да наставимо фестивалску традицију избора националног представника као што је то био 'Беосонг' прошле године“, нагласила је Вучинићева додајући да, нажалост, из Србије неће моћи да се гласа. 

Домаћини „Песме Евровизије 2014.“ неће моћи да надмаше претходнике по броју учесника. Ове године представнике на овој престижној манифестацији потврдило је 37 земаља, док је прошле године у Стокхолму, у Шведској такмичило се 39.

У Београду 2008. године, када је „Евросонг“ организовао РТС, учествовала су рекордна 43 представника.

Представница Данске, Емели де Форест, песмом Само сузе (Only Teardrops) придобила је симпатије европске публике и жирија из 39 држава-учесница претходног такмичења које је одржано у шведском граду Малмеу и омогућила Данској организацију избора за најлепшу песму Европе ове године.

„Песма Евровизије 2014.“ је 59. такмичење за најбољу песму Европе и према одлуци организатора, Јавног сервиса Данске (ДР) и Европске радиодифузне уније (ЕБУ), такмичење ће се одржати 6. и 8. маја, када су на програму полуфинала, и 10. маја, када ће бити одржано финале.

Придружи нам се

Данска трећи пут организује „Песму Евровизије“. Први пут је то било 1964, а потом 2001. године.

Мото такмичења овог пута је „Придружи нам се“ (Join Us).

„Евровизијски дијамант“ централни је мотив визуелног идентитета „Песме Евровизије 2014.“ и представља оно што је у ствари само такмичење - средиште које је у исто време светлуцаво и снажно.

Дијамант има много различитих страна и приказује различитост и богатство које ће се појавити на сцени предстојећег „Евросонга“.

Сцену која је такође у облику дијамната дизајнира Клаус Сир, који има искуства са дизајнирањем великих сцена за спектакле попут „Евросонга“.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 10. апр 2014, 11:44) - BHRT, Bosna i Hercegovina [нерегистровани]

Mislim stvarno je ta evrovizija glupost

Preskupo em preglupo pogledajte samo prestavnika Austrije da te Bog dragi sacuva i sakloni blago receno uzas.
Prije svega hvala dragom Bogu pa ne idemo ni ove godine na ovaj cirkus iskreno se nadam da necemo biti tu ni 2015 godine jer bolje je te pare ulozit negdje pametnije u neki hajd recimo obrazovni ili djeciji program nego tolike pare dati za tri minuta "slave" i to je to.

(уторак, 08. апр 2014, 01:56) - mare [нерегистровани]

glupost

koga je briga za evroviziju? vise paznje se obraca na scenski nastup, rasvetu, voditelje nego na muziku.

(понедељак, 07. апр 2014, 21:25) - anonymous [нерегистровани]

nema te drazi

Dzabe kad ne ucestvujemo.

(понедељак, 07. апр 2014, 18:49) - parapapa [нерегистровани]

JES!!!!!

Odlicno, jedva cekam ESC 2014.!!!!