Читај ми!

„Београдски синдикат“ напунио Арену!

Популарни састав „Београдски синдикат“ синоћ је одржао дуго очекивани концерт пред пуном Ареном. У узаврелој атмосфери, публика je могла да чује хитове „Дуга је улица“, „Пороци Београда“, „Ми смо та екипа“, „Балада дисидента“ и многе друге.

После више од шест година од свог последњег концерта у Београду, група „Београдски синдикат" наступила је синоћ пред добро расположеном публиком у пуној сали Београдске арене.

Концерт је почео са око пола сата закашњења, а публика их је на сцени ишчекивала са нестрпљењем.

Дозивајући их једна страна сале је повикивала „Београдски", док је друга одговарала „синдикат", а када су изашли на сцену одјекивало је „Бс-Бс-Бс...".

Публици се обратио Феђа Димовић, не кријући задовољство што их види у толиком броју и подсећајући да су многи били сумњичави да „Београдски синдикат" може да напуни Арену. Потом је позвао публику да заједно са њима отпева песму Долази Синдикат („Долази синдикат сада јачи него икад").

Убрзо су почеле да се нижу песме - Дуга је улица, Пороци Београда, За све моје људе и Сведок сарадник. Након ових нумера наступила је ромска хип-хоп група "Grubb".

После њих, „Синдикат" је заједно са публиком, као један, наставио да пева Ја у животу имам све, Ми смо та екипа, Говедина, Зајеби, Они су, Дивљина, Алал вера.

Ипак, у једном тренутку су чланови групе морали да замоле публику да не ломи трибине и да сиђе са столица, јер би у противном могли да прекину концерт.

На прве тактове песме Балада дисидената неко је запалио бакљу па је бенд опет морао да реагује.

Гост „Београдског синдиката" био је и састав „ТХЦ ла фамилија" који је додатно загрејао узаврелу атмосферу у Арени, као и драмски уметник Горан Султановић који је говорио обраћање мајора Драгутина Гавриловића браниоцима Београда и песму Наше доба.

На крају концерта, након више од три сата, „Београдски синдикат" је извео нумеру Још ову ноћ, али је публика од „Синдиката", који је изашао на бис, тражила да поново изведу нумеру Балада дисидента.

Од објављивања свог трећег албума Дискретни хероји (2010), који је са сајта www.beogradskisindikat.com до сада бесплатно преузело више од милион људи, група, упркос великом интересовању публике, није имала много прилика за наступ.

Бенд постоји већ 13 година, објавили су три албума - Бс с ст...Тишинчина! (2001), Сви заједно (2005) и Дискретни хероји (2010). Имају издавачку кућу „Прохибиција", а од фебруара прошле године учествују на трибинама о међусобном утицају система вредности и популарне културе, које се одржавају на факултетима и у средњим школама.

број коментара 29 Пошаљи коментар
(субота, 19. мај 2012, 17:23) - Г7 [нерегистровани]

Неее...

Оловни војници*

(петак, 11. мај 2012, 11:35) - Дејан [нерегистровани]

Одличан 5-

Одличан концерт за памтити!!!
Звук је могао бити бољи.

(четвртак, 03. мај 2012, 12:55) - hardyVeles [нерегистровани]

Nešto nije u redu

Ili ne znaš kakvi su stavovi države, ili pojma nemaš kakve stavove plasiraju BS.

Dakle, poslušaj malo tekstove i uključi mozak - tada ćeš shvatiti zašto jesu disidenti.

(понедељак, 30. апр 2012, 13:31) - anonymous [нерегистровани]

BS!!!

Poruka svake pesme i uvodi u svaku pesmu salju poruku celoj naciji koliko mi sami, kada smo zajedno, mozemo promeniti sve!! Verujem da su oni uticali na mnogo dece i ljudi da krenu pravim putem!! Na koncertu su mi vise puta proradile emocije,pa samo sto nisam zaplakao, pogotovu kada je cela arena upalila upaljace i bliceve uz pesmu "Niko ne moze da zna"!! Momci su zaista opravdali moja ocekivanja...ali punu arenu cak ni ja nisam ocekivao... Jos jednom svaka cast i samo tako nostavite!! BS!!

(понедељак, 30. апр 2012, 08:24) - anonymous [нерегистровани]

I to je srpski

I Vuk Karadzic je govorio djeca.

(понедељак, 30. апр 2012, 01:19) - anonymous [нерегистровани]

Djeca=Deca

Pravilno je i jedno i drugo,da je bilo manje bežanja sa časova sve bi ti bilo jasno,ovako...
Čestitke momcima iz Sindikata.

(понедељак, 30. апр 2012, 01:12) - anonymous [нерегистровани]

MA...

Nisi trebao ni da dolaziš, takvi nam i ne trebaju.
Koncert je bio SAVRŠEN...

(понедељак, 30. апр 2012, 00:15) - anonymous [нерегистровани]

Алал вера!

Момци свака част, нисте ми улепшали једно вече, улепшали сте ми читаву годину. БС,БС!!!

(недеља, 29. апр 2012, 22:41) - anonymous [нерегистровани]

bs bs

ogladneo sam na koncertu od skakanja i ludovanja. odlican provod i jedva cekam opet

(недеља, 29. апр 2012, 21:02) - anonymous [нерегистровани]

ne tako dobar koncert

Ja sam izasao negde posle polovine koncerta, zvuk je bio ocajan (prejako, nejasno) a za rep grupu je vazno da se cuje svaka rec. Mogucnost da tekst svake pesme 'tece' na platnu iza njih nisu iskoristili. Isto je nejasno kakva je svrha hora koji je na pocetku koncerta otpevao tek par stihova. Forsirani nacionalizam na ~ polovini koncerta nije ono sto se ocekuje od grupe koja ima dobre i angazovane tekstove. U svakom slucaju vece koje sam mogao mnogo prijatnije da provedem. Sto se narednih koncerata tice hvala, nikada vise