Читај ми!

Јелена Ступљанин: Већ прва епизода Црне свадбе ће нас привући да гледамо шта ће даље да се деси

Глумицу Јелену Ступљанин смо гледали у „Каљавим гумама“, „Кмиониџијама“ и код породице Бошковић. Од 30. октобра ћемо је гледати на Првом програму РТС-а у серији „Црна свадба“, а у Атељеу 212 у представи „Пристанак“.

У комаду Пристанак, моћној, болној, али и забавној драми британске списатељице Нине Рејн у режији Небојше Брадића, адвокати, који су истовремено пријатељи, заузимају супростављене стране у случају силовања. Главни сведок је жена-жртва, чији је живот наизглед веома далеко од њихових. Једну од улога у овом делу, чија се премијера очекује почетком новембра на сцени „Мира Траиловић“ у Атељеу 212, тумачи и гошћа Београдске хронике, Јелена Ступљанин.

„Цео комад се базира на адвокатском случају између пријатеља адвоката. Један је тужилац који брани државу, односно сведокињу која је била силована и поставља се питање да ли и у ком тренутку је она уопште силована или је можда дала пристанак за тај чин злочина, односно сагласност. И цео случај се ломи на томе“, објашњава глумица.

Друга страна медаље, додаје саговорница Слађане Томашевић, су изузетно турбулентни приватни животи оба адвоката, и то што њих двојица и већина ликова који су међусобно пријатељи, припадници високог друштва, воде врло проблематичне животе са моралног аспекта. Међутим, жртву силовања које није доказано на суду сматрају нижом врстом само зато што припада нижем друштвеном слоју.

„Јако је добро написан комад и тешко га је описати. Играм пријатељицу жене једног од адвоката, која је уз све то и глумица. Сви они су виша класа која узима право да осуђује друге, али заправо се види шта су и какви су њихови животи“, наглашава Јелена Ступљанин.

У глумачкој екипи су поред ње и Бојан Жировић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Бранислав Трифуновић, Јована Гавриловић, Софија Јуричан и Марко Грабеж. Премијера комада Пристанак је најављена за 3. новембар.

Са нестрпљењем се очекује и премијера нове серије на Првом програму РТС-а, Црна свадба у којој Јелена Ступљанин такође тумачи једну од улога.

Серија Црна свадба, психолошки трилер са елементима мистерије и хорора, чији су креатори сценариста Страхиња Маџаревић и редитељ Немања Ћипранић, светску премијеру имала је на 27. Филмском фестивалу у Сарајеву. Прве две епизоде одушевиле су публику, а пред телевизијске гледаоце серија од 10 епизода стиже 30. октобра.

„Још увек не желим о томе толико да причам, али сам сигурна да ћемо сви после прве епизоде жељно очекивати да видимо шта ће се даље дешавати“, најављује Јелена Ступљанин на крају гостовања у Београдској хроници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво