Читај ми!

Adria Muzzik Video Awards 2020: Проглашење победника у суботу и недељу на РТС 3

Регионални фестивал AMVA2020, који вреднује уметничка остварења музичке и филмске и видео продукције - стигао је до великог финала. Проглашење најбољих музичких остварења у 16 категорија, пратите на програму РТС 3, овог викенда - у суботу и недељу увече, од 22.30.

Да ли „гитаре побеђују“ и шта ће, осим признања, бити награде за најбоље од најбољих – открићемо у специјалним емисијама онлине фестивала кратког музичког филма "Adria Muzzik Video Awards 2020", који покрива најпопуларније жанрове од хип-хопа, попа, електро денса, све до инди, рок и фјужн селекције...

У конкуренцији за награде је било више од 3.000 музичких спотова (објављених у периоду од 2018. до 2020. године).

Селекциони жири фестивала "Adria Muzzik Video Awards 2020", (који је чинило 25 релевантних личности) је посвећено, одговорно и уз много труда номиновао најбоље музичке видео спотове у 16 категорија.

Гледаоци РТС 3, РТС Музика, музичких тв канала и пратећих специјализованих емисија су гласали и одабрали најбоље међу номинованим спотовима на сајту www.amva2020.muzzik.tv. Одзив публике за гласање је био изванредан, што је и било и за очекивати имајући у виду одакле су све пристигли видео спотови који су конкурисали за награде овог фестивала.

Овог викенда, суботу и недељу увече од 22.30, на ТВ каналу РТС 3, кроз две деведесетоминутне емисије – сазнаћемо имена победника и најбољих у свим категоријама фестивала.Видео порукама ће се током финала AMVA2020 аудиторијуму обратити актуелне и будуће звезде нове регионалне сцене, номиновани и победници AMVA2020.

Водитељи програма финала фестивала АMVA2020 су Јована Благојевић и Милош Влалукин.

„AMVA 2020 снажно показује да креативност музичких и филмских уметника пандемија није могла да угаси. Најновији видео радови показују да нас очекује бурна концертна сезона и велика креативна борба за позиције у новом музичком поретку“, поручују организатори фестивала.

Уметници из 28 градова, у конкуренцији и спотови који немају милионске прегледе

Уметници, чији су се видео спотови радови нашли у конкуренцији за овогодишње награде АМВА 2020 фестивала стижу из 28 градова. Доминирају, очекивано, извођачи-бендови из највећих градова региона: Београда (40) и Загреба (27), као и из других урбаних центара: Скопља (5), Ријеке (8), Сплита (5) и Сарајева (8). Али, стижу и снаге из мањих средина као што су Kотор (2), Kарловац (2) и Осијек (2).

Селекциони тим фестивала "Adria Muzzik Video Awards 2020" је уложио огроман труд да пронађе многа остварења која су реализована на високом уметничком нивоу (а немају спектакуларна остварења у домену броја прегледа) и сврста их у конкуренцију са спотовима популарних жанрова, са милионским бројем прегледа.

Солидарност филмских и видео стваралаца према колегама из музичке индустрије је готово невероватна, што се види у приказаном продукционо-креативном нивоу остварења, која далеко превазилазе реалне буџете за продукцију спотова у време пандемије а без концерата.

Мисија музичко- филмске манифестације "Adria Muzzik Video Awarda 2020" огледа се у тежњама да представи и подстакне развој музичке индустрије, али филмске и видео продукције региона.

„AMVA овом селекцијом даје прилику гледаоцима и фановима да се подсете или открију омиљене извођаче и припреме се за нову концертну сезону, коју нестрпљиво очекују“, наводе организатори фестивала и додају:

„Надамо се да ћемо уместо стримова концерата и онлајн фестивала, ускоро моћи да уживо разменимо енергију са омиљеним извођачима и свим осталим људима са којима делимо иста интересовања“.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво