Читај ми!

Ко су главни јунаци серије „Клан“

Серија „Клан“ коју ће наредна четири викенда моћи да прате гледаоци РТС-а замишљена је као савремена акциона драма фуриозног ритма, као један дубок и до сада невиђен увид у само срце криминалних организација и њихових многобројних послова. Гости Јутарњег програма били су главни протагонисти серије, глумци Недим Незировић и Александар Димитријевић.

Гости Иване Миленковић напомињу да је прошло скоро годину дана од завршетка снимања и да су им сећања на само снимање помало избледела, али да је свакако било јако узбудљиво. Пошто им је обојици ово прва велика телевизијска улога, посао им није био ни мало лак.

„Али зато смо с друге стране имали редитеља Бобана Скерлића који нас је онако фино водио кроз причу. Додуше, имали смо и добру припрему пре самог снимања“, додаје Недим Незировић.

Александар Димитријевић додаје да су њих двојица погледали целу серију још пре неколико недеља и да су у најмању руку одушевљени како то све изгледа.

„Наравно, трема постоји, јер кад нешто радите толико предано и дубоко и турдите се и одричете зарад такве једне ствари као што је ова серија, када тај производ треба да се покаже широј публици, а на РТС-у ће то сигурно бити велики број људи, сигурно да постоји доза треме“, додаје Александар.

Серија Клан почиње убиством великог мафијашког боса, Тигра. Равнотежа у подземљу је поремећена и очекује се нова подела плена за коју су сви заинтересовани. На сасвим другом крају спектра, Шок у тумачењу Алаекснда Димитријевићаи Паша, кога игра Недим Незировић, два ситна криминалца из провинције дилују украдене ауто делове.

„Даље се све одиграва у вртоглавом успону, а случајна и не тако случајна познанства доводе их до самог врха криминалне пирамиде. Добијају шансу да коначно остваре оно што читавог живота желе, а то је да просперирају и 'да се питају', како би рекли, за неке ствари. Видећете, то је једна изузетно занимљива динамика и њиховог живота и свих догађаја у серији“, обећава Недим.

„Када ту њихову перцепцију бољег живота посматрамо од почетка серије, видећемо да је некада за њих бољи живот како преживети дан или скупити довољно хране да могу да једу тог дана“, додаје Александар.

У серији Клан појављује се бројна глумачка екипа:Феђа Штукан, Владимир Ковачевић, Ненад Ј. Поповић, Младен Совиљ, Иван Зарић, Стојан Ђорђевић, Сава Стојановић, Урош Јовичић, Милош Танасковић, Анђела Поповић, Милош Петровић, Никола Вујовић, Дејан Карлечик, Милена Божић, Амила Терзимехић, Данило Михајловић, Милош Лазић, Небојша Рако, Милан Узелац, Ненад Петровић, Милош Ђорђевић, Стефан Бундало, Александар Ђурица, Јована Гавриловић, Јована Голубовић, Срђан Тимаров, Небојша Илић, Енвер Петровци, Љубинка Кларић, Саша Али, Игор Дамњановић... и многи други.

Александа додаје и да би волео да помене и све људе из екипе које публика никада не види, а који су јако заслужни за коначни резултат, пре свега сектор шминке на челу са Дубравком Гушатлијом, Татјану Радишић која је водила сектор костима, као и дивну Миру која је била гардероберка.

Недим Незировић на крају гостовања у Јутарњем програму напомиње да телевизијска серија или било која друга уметност не могу да дају одговор на питање о пореклу зла и проблему насиља.

„Али може да постави добра питања и мислим да се редитељ и читава екипа јако добро позабавила мотивима унутар криминалних група. Тако да, што би рекао редитељ Слободан Скерлић, серија сигурно неће регрутовати људе у том правцу, већ ће их натерати да се запитају зашто живе такав живот“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво