На фестивалу "Moj off" - документарци о Марадони и Полуњину

Након свечаног отварања филмом Романа Поланског, „Оптужујем“, програм онлајн фестивала „Moj off“ наставља са емитовањем наслова из сфере документаристике, међу којима су филм о украјинском балетану Полуњину „Играч“, и филм о чувеном аргентинском фудбалеру Дијегу Марадони.

За свега три дана, публика из Србије ће у оквиру првог онлајн фестовала "Moj off", бесплатно моћи да ужива уз актуелна играна и документарна филмска остварења, али и наслове намењене деци и тинејџерима на адреси mojoff.net.

Од 27. марта до 10. априла љубитељи кинематографије моћи ће да погледају чак 65 наслова снимљена у различитим светским продукцијама и копродукцијама, у оквиру пет програмских целина: "Великани филма", "Виђено невиђено", "Документарни врхунци", "Породична авантура" и "Kидс фест представља".

"Играч" - снимљен у Београду, а у Србији никада није приказан

Вероватно један од најзначајнији филмова модерног плеса Играч, енглеско -америчке копродукције из не тако давне 2016. године, прати животну и професионалну исповест украјинске балетске звезде Сергеја Владимировича Полуњина.

У једноипочасовном филмском остварењу редитеља Стивена Kантора, легендарни, талентовани балетан кроз интимну исповест преиспитује своје постојање и посвећеност плесу, који су га и довели до епитета - легендарни у овој играчкој сфери. Интересантан је податак да је филм сниман у Београду, али да никада није приказан у Србији и региону.

Захваљујући овом филмском - уметничком ремек делу, Полуњин који је истовремено држављанин Русије и Украјине, постао је и српски држављанин, иако себе често декларише као Руса.

Детаљи из живота Дијега Марадоне 

Такође, публика ће моћи да сазна интересантне и, до сада никад виђене, детаље из живота славног аргентинског фудбалера Дијега Марадоне у истоименом енглеском документарном филму редитеља Асифа Kападије Дијего Марадона. Филм који је обележио прошлогодишњи Kански фестивал, а уврштен је и на репертоар овогодишњег Фестивала документарног филма #DOK2.

Редитељ овог остварења из 2019. године, публици је познат и по филму Ејми о трагичној настрадалој музичкој диви Ејми Вајнхаус, за који је добио награду Оскар за најбољи документарни филм 2016. године, као и престижну награду "Греми" за најбољи музички филм.

Фестивал "Moj off"као пројекат Kомбанк Дворане, Сине гранда, Вилиног града и Мегаком филма, подржало је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво