Нови филм Романа Поланског отвара први бесплатан онлајн фестивал – "Мoj off"

Најновији филм редитеља Романа Поланског, остварење „Оптужујем“, чија је тема управо чувена афера с краја 19. века која је уздрмала и дубоко поделила француско друштво, отвориће први бесплатан онлајн филмски фестивал – "Мoj off", 27. марта у 21 час, на сајту mojoff.net.

Након светске премијере на престижном Међународном филмском фестивалу у Венецији, на ком је Полански за филм Оптужујем (J'accuse / An Officer and a Spy) освојио Сребрног лава – Гран-при жирија и ФИПРЕСЦИ награду жирија, али и три награде Цезар (за режију, адаптирани сценарио и костим), филм је имао домаћу премијеру на 48. Фесту.

На најновијем виртуелном филмском фестивалу "Мoj off" публика из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине моћи ће сада и онлајн премијерно да погледа остварење Романа Поланског.

Када је прослављени писац Емил Зола објавио чланак Оптужујем којим је заузео целу насловну страну листа Орор супротстављајући се великом броју кључних људи Француске, афера Драјфус добила је свој врхунц и остала упамћена и препознатљива до данас.

Снимљена на основу истоименог романа британског писца Роберта Хариса, са којим је Полански већ сарађивао на филму Писац из сенке (2010), драма Оптужујем, осврће се на чувену озлоглашену Драјфусову аферу када је 1895. године млади француски официр јеврејског порекла Алфред Драјфус ражалован због сумње да је немачки шпијун и потом осуђен на доживотно заточеништво на Ђавољем острву.

Међу сведоцима његовог понижења нашао се и мајор Жорж Пикар који, након што је промовисан у начелника контраобавештајне службе, открива да се војне тајне и даље одају Немцима и потом и сам лично упада у опасну мрежу превара које постају претња, не само његовој части него и његовом животу.

У улози историјске личности, француског официра Жоржа Пикара који је ризиковао живот и каријеру борећи се да обелодани истину о Драјфусу, нашао се познати француски глумац Жан Дижарден добитник награде Оскар (Уметник). У осталим улогама: Емануел Сење, Матју Амалрик и други.

Прво издање бесплатног Онлине филмског фестивала – "Мoj off" биће одржано од 27. марта до 10. априла, а публика ће имати прилику да на једној виртуелној „локацији“ погледа 65 актуелних играних и документарних остварења, међу којима и наслове намењене деци и тинејџерима.

Снимљени у различитим светским продукцијама и копродукцијама издвојени филмови биће подељени у пет програмских целина – Великани филма, Кидс фест представља, Породична авантура, Документарни врхунци, као и програм Виђено невиђено.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 27. мар 2020, 17:56) - zeka [нерегистровани]

mita vukašinović

Molim Vas da ako ste u mogućnosti da me povežete sa gitaristom Mitom Vukašinovićem.
Njga tražimo kao maturanta iz naše generacije iz gimnazije u Peći 1965/66.
Dajte mu moj tel i on će se sigurno javiti.
sa poštovanjem
Slobodan Zečević
063/600-366

(петак, 27. мар 2020, 16:26) - anonymous [нерегистровани]

nemoguce je kreiranje naloga

nemoguce je da se kreira nalog, ne verujem da bez toga moze da se gleda film? mozete li to da popravite?

(петак, 27. мар 2020, 14:06) - Vesna [нерегистровани]

"MOJOFF""

Молим вас објасните детаљно поступак како и где укључити mojoff.net и доћи до жељеног филма.

(среда, 25. мар 2020, 00:31) - Стефан Лазић [нерегистровани]

похвала и предлог

Све похвале за ову одличну идеју али и предлог организаторима да омогуће приступ сајту mojoff.net гледаоцима са Косова и Метохије пошто им је исти тренутно забрањен (''Forbidden - Visitors from your country are not permitted to browse this site.'').