Читај ми!

Женка носорога стигла са Тајвана у Јапан код свог будућег партнера

После више месеци чекања, петогодишња женка угрожене врсте белог носорога узгајана у Тајвану стигла је у јапански зоолошки врт како би помогла да се обогати генски потенцијал њиховог стада.

Сафари парк Леофо у округу Синџу на северозападу Тајвана, требало је да пошаље петогодишњу женку јужног белог носорога по имену Ема у Јапан свом будућем партнеру, десетогодишњем белом носорогу Морану, настањеном у зоолошком врту и забавном парку Тобу у близини Токија, још у марту, али је путовање одложено због пандемије ковида 19.

Коначно, Ема је после 16-часовног путовања допремљена до коначног одредишта. Како би јој помогли да се прилагоди новом окружењу у Јапану, обучили су је и да разуме команде на јапанском, попут „дођи" и „не".

Ема је изабрана међу 23 носорога због своје „благе нарави", а њени чувари кажу да је врло ретко улазила у сукобе са својим саплеменицима.

Откако је јапански зоолошки врт Тобу 1979. године из Африке допремио осам белих носорога, њихов број је нарастао на 23. Овај јапански золошки врт тренутно брине о приближно 1.200 животиња из преко 120 различитих врста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво