Отисци стопала показују да су људи дошли раније на амерички континент

Наука и научници користећи нове методе и технологију скоро свакодневно објављују нова достигнућа и то у различитим научним областима.

Амерички антрополози и археолози истраживали су појаву ткз "Трагова духова " у Новом Мексику. Реч је о отисцима људских стопала , који се на појединим деловима на земљи појављују а затим нестају.

Реч је о шездесетак отисака стопала за које се сада тврди да су много старији него што се до сада веровало. Метју Бенет и његове колеге у часопису "24 Science" објавили су своја истраживања у коме су изнели доказе да су отисци стари око 23,000 година. Уколико се ови њихови докази покажу као тачни то ће значити да су људи на простору Северне Америке били и пре великог леденог доба , који припада периоду од пре 21,000 година.

Када и како су први људи стигли на тло Америке још увек се не зна. Научници су до скора веровали да су људи стигли на тај континент преко Азије и то пре 13,000 година. Ишло се преко леда од којег је касније остао Артик.

Међутим, нови и нови докази ,који су скоро пронађени на простору Јужне и Северне Америке, укључујући и кости животиња које су пронађене у пећини у Мексију, а за које се верује да су старе око 30,000 година , мењају целу слику о континенту, коју смо до сада имали. Сви су изгледи да је људска нога била присутна у америци много пре него што се предпоставља.

На овом истраживању учествовала је група научника из Националног парка Бели Песак из Новог Мексика,и Универзитета" Bournemouth из Енглеске.

 

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво