Читај ми!

Вотсап продужио рок: Ово је неспоразум

„Вотсап“ је продужио рок до којег његових две милијарде корисника, уколико желе да наставе да користе апликацију, морају да прихвате нова правила коришћења, укључујући и то да ће њихове корисничке информације делити са „Фејсбуком“.

Првобитни рок био је 8. фебруар, али корисници сада имају времена до 15. маја. Популарна апликација жестоко је критикована од стране корисника којима је стигло обавештење да ће њихови подаци бити дељени са Фејсбуком, у чијем власништву се налази Вотсап.

Челни људи Вотсапа кажу да је порука лоше схваћена.

Од најаве промена правила, милиони корисника похрлили су да скину и почну да користе конкурентске апликације Сигнал и Телеграм, које су забележиле огроман пораст популарности претходних дана.

Томе је помогао и апел многих познатих личности, попут директора „Тесле“ Илона Маска, људима широм света да престану да користе Вотсап и пређу на Сигнал.

У новом саопштењу, Вотсап је навео да су личне поруке одувек било шифроване и да ће задржати приватност. Такође се наводи да пракса дељења неких корисничких података са Фејсбуком није нова и да неће бити проширена.

„Ажурирање укључује нове могућности које ће људи имати на располагању и пружа додатну транспарентност о томе како прикупљамо податке“, наводи се у саопштењу, преноси Би-Би-Си.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво