Читај ми!

Поезија уживо – Песничко вече Ђорђа Матића 10. децембра на Коларцу

Своју поезију, у оквиру пете сезоне програма „Поезија уживо“ Радио Београда 2, публици на Коларцу, 10. децембра од 19 часова, представиће Ђорђе Матић.

Ђорђе Матић (1970, Загреб) је песник, приповедач, есејиста и критичар. Аутор је песничких збирки: Lingua franca (2013), Haarlem Nocturne (на холандском 2016), Други звук (2021), Шифрирано, биографија – нове и одабране пjесме (2022), књиге есеја о музици Тајни живот пјесама – хрватска популарна музика деведесетих (2014) и Тајне везе (2017), те збирке огледа о српској култури Хисторија и савременици (2018) и романа Ниоктуда с љубављу (2021).

Уредник је и коаутор Лексикона YU митологије (2004) и коаутор (с Меримом Кључо) тројезичног музичког приручника Eastern European Folk Tunes (2009). Уредио је више публицистичких књига, као и неколико радова из поља историјских наука.

Преводи с енглеског, италијанског и холандског језика, као и на те језике.

Сарађивао је на више албума world и етно музике и у Холандији предводио музичку групу "Гађо оркестра", у којој је певао и свирао удараљке.

Члан је загребачког часописа Просвјета и сарадник подсајта Око на Интернет порталу Радио-телевизије Србије. Члан је Хрватског друштва писаца и Српског културног друштва „Просвјета“.

Бесплатне карте за песничко вече Ђорђа Матића можете преузети на благајни Коларчеве задужбине.