Читај ми!

Фестивал "Књига на Тргу" за викенд на Тргу републике

Сајам писане речи под називом "Књига на Тргу" биће одржан 24. и 25. октобра, на Тргу Републике у Београду, као још једна замена за Београдски сајам књига, саопштили су организатори смотре, Удружење професионалних издавача Србије.

Будући да ове године због здравствене безбедности није било могуће организовати Међународни београдски сајам књига, издавачи окупљени у Удружење професионалних издавача Србије (УПИС) одлучили су да изађу у сусрету својим читаоцима и приреде дводневни фестивал књиге на отвореном, у суботу и недељу.

Манифестација "Књига на Тргу" настала је из потребе професионалних издавача да очувају непосредни контакт са читаоцима, а намењена је излагању нове и претходне продукције одређеног броја врхунских издавача који немају своје књижаре.

Биће изложена нова издања као и она до којих је у књижарама тешко или немогуће доћи, што чини ексклузивност овог подухвата.

За фестивал књиге на Тргу пријављено је 25 издавача који ће излагати на простору од скоро 300 квадратних метара.

Посетиоци ће на сајму моћи да уз специјалне попусте од 30 до 70 одсто купе нове наслове писаца српске и светске књижевности.

Обезбеђени су најповољнији безбедни услови за контакт и боравак излагача и посетилаца, у складу са епидемиолошким мерама.

Програми који окупљају већи број људи на једном месту и у дужем интервалу из тог разлога неће бити организовани, али организатори кажу да ће се задржати фестивалска атмосфера, упркос свему.

Како се наводи у саопштењу, Удружење професионалних издавача Србије учиниће ову манифестацију видљивом и успешном у комуникацији са јавношћу низом акција и након викенда на Тргу републике.

Радно време фестивала "Књига на Тргу" је од 10 до 22 часа оба дана.