Читај ми!

Oпере и балети Метрополитена и Бољшог театра од 31. октобра у биоскопима

Ове јесени љубитељи опере и балета имаће прилику да уживају у специјалним програмима „Мет на бис“ и „Бољшој на бис“ у луксузним „Синеплекс“ биоскопима у Србији, од 31. октобра до 12. децембра.

Снимци спектакуларних опера и балета из светских позоришта, Бољшог театра из Москве и Метрополитен опере из Њујорка, увелико су освојили биоскопско тржиште престонице за љубитеље ових уметности, којима не смета толико што представе не прате уживо већ на биоскопском платну.

Пројекције ће бити у биоскопу „Синеплекс“ у тржном центру „Ушће“ у Београду, као и први пут ове године у биоскопима „Синеплекс“ у Нишу и „Синеплекс променада“ у Новом Саду.

На репертоару програма „Мет на бис“ наћи ће се четири снимка светски познатих опера, а програм отвара 31. октобра чувени Летећи Холанђанин Рихарда Вагнера.

Први пут у Метрополитену, Брајан Терфел тумачи мистериозног Холанђанина, осуђеног да заувек лута морима, Ања Кампе је одана Сента чија га љубав може ослободити.

Опера Трубадур Ђузепеа Вердија на програму је 14. новембра, са Аном Нетребко у улози Леоноре, измучене хероине, и Дмитријем Хворостовским у улози грофа Луне.

Славна Пучинијева опера Тоска, трагична прича о љубави, страсти, опсесији, тиранији, злу и моћи, на репертоару је 28. новембра.

Програм „Мет на бис“ затвара 12. децембра друга славна Пучинијева опера Мадам Батерфлај, са Пласидом Домингом у улози Шарплеса.

Овогодишњи „Бољшој на бис“ са три наслова, отвориће балет о најпознатијој љубави свих времена – Ромео и Јулија, непролазна универзална драма Вилијама Шекспира, овде одузима дах кореографијом и сјајним успехом Сергеја Прокофјева, а публика ће моћи да ужива у овом биоскопском спектаклу 8. новембра.

Дама с камелијама на програму је 22. новембра, и може се рећи да је Бољшој театар удахнуо сасвим нови живот овом трагичном ремек-делу Александра Диме Сина и изванредној музици Фредерика Шопена.

Последњи балет на програму је Крцко Орашчић, 6. децембра.

Уз антологијску музику Петра Иљича Чајковског, ово врхунско дело је један од највећих класика на свету, бајка за децу и све узрасте.

Улазнице за селекције програма „Бољшој на бис“ и „Мет на бис“ продају се на благајнама „Синеплекса“ у београдском „Ушћу“, у Нишу и Новом Саду.

број коментара 0 Пошаљи коментар