Изложба која показује како је „Војска Србије најбоља кад је најтеже“

У Малој галерији Дома Војске у Београду отворена је изложба фотографија „Војска Србије – најбољи кад је најтеже“, на којој је приказано ангажовање припадника ВС за време ванредног стања и пандемије коронавируса.

Током готово два месеца, од 15. марта до 7. маја, више од 1.500 припадника Војске Србије било је сваког дана ангажовано на пословима здравственог и физичког обезбеђења, дезинфекције, логистике, наводи се у саопштењу Министарства одбране. 

Отварајући изложбу фотографија директор Медија центра „Одбрана“, потпуковник Биљана Пашић истакла је да су припадници Војске, својим несебичним и непоколебљивим ангажовањем током пандемије, још једном показали да са правом уживају велико поверење народа.

Навела је да је Војска током ванредног стања за веома кратко време опремила привремене болнице и пружила могућност грађанима да користе њихове здравствене капацитете и додала да је у рекордном року формирана једна од најбољих ковид болница на Карабурми, обезбеђене здравствене установе, државне границе, установе социјалне заштите...

Упоредо с тим активностима, нису запостављени ни редовни задаци на унапређењу обуке и оперативне способности јединица, каже Пашић.

Како се додаје у саопштењу, фоторепортери „Одбране“ непрекидно су били у ковид болницама у Београду, Нишу, Новом Саду, Крушевцу, на градским трговима и улицама са припадницима АБХО јединица које су, самостално и заједно с руским колегама, дезинфиковале јавне површине и објекте у 37 градова у Србији.

Изложба фотографија „Војска Србије - најбољи кад је најтеже“ биће отворена до 4. јула.