Поново ради Књажевско-српски театар

После дужег времена, представе Књажевско-српског театра поново ће се изводити на сцени „Јоаким Вујић“. Објављен је репертоар позоришта за месец јун, а са радом је 10. јуна почела и билетарница, на којој ће сви заинтересовани моћи да набаве улазнице.

Представа Блитва и кромпир по тексту мађарског писца Золтана Егрешија у режији Марка Мисираче је на репертоару 18. и 20. јуна. Представа је премијерно изведена 16. јануара ове године. 

Глумачку екипу чине Чедомир Штајн, Душан Станикић и Младен Кнежевић у улогама фудбалских судија ниже лиге. Редитељ Марко Мисирача каже да се у сваком од ових ликова можемо препознати и да се иза ове духовите и животне приче крију многи неуспеси савременог доба, и животни и пословни: изгубљене љубави, уништени снови о срећи, немоћ да преузмемо живот у своје руке, слабост да превазиђемо препреке које су нас сломиле.

Публика ће 23. јуна имати прилику да погледа представу Негри. Текст Јоакима Вујића написан 1821. године поставила је на сцену редитељка Анђелка Николић, у оригиналној верзији на славенено-сербском језику, тако да се представа изводи са преводом. 

Јоаким Вујић сам термин „негри" у овом тексту објашњава читаоцима, као да га заправо уводи у српски језик. Тема експлоатације и репресије данас је можда још и актуелнија него у доба када је Јоаким Вујић стварао ову драму. У таквим односима данас активно учествујемо, каже редитељка Анђелка Николић.

Премијером популарног водвиља Бриши од своје жене Реја Кунија у режији Ферида Карајице, 15. фебруара ове године, Књажевско-српски театар је почео обележавање великог јубилеја - 185 година од оснивања овог театра. Истог датума 1835. године Јоаким Вујић је у Крагујевцу поставио прву професионалну представу по комаду Фернандо и Јарика. Овај догађај представља почетак организованог позоришног живота у Србији. 

Представу Бриши од своје жене, која има дугу традицију извођења у Књажевско-српском театру, публика ће моћи да погледа 27. и 30 јуна.

Улазнице за представе сви заинтересовани ће моћи да набаве на благајни од 10 до 14 часова и од 18 до 20 часова сваког радног дана и суботом.

број коментара 0 Пошаљи коментар