Додељене стипендије Фондације Добар глас

Стипендије Фондације Добар глас свечано су додељене у холу Задужбине Илије Милосављевића Коларца. Три једнократне стипендије у износу од 1.000 евра додељене су виолинисткињи Марији Радовановић, обоисткињи Александри Кинђић и пијанисткињи Ивани Дамјанов Илић.

Планирано је да добитници стипендије буду проглашени на Гала концерту у Коларчевој задужбини, али је концерт одложен због опасности од ширења епидемије коронавируса.

Конкурс за доделу једнократне стипендије за три млада талентована музичка извођача трајао је од 2. марта до 20. априла. Поред добитника, комисија је истакла и посебно похвалила кларинетисту Славена Балаћа, виолинисткињу Анђелу Јосифовски и флаутисткињу Марију Обрадовић.

Награда за добитнике стипендије и кандидате које је комисија похвалила биће наступ на концерту у организацији фондације Добар глас.

Ова Фондација је основана 2009. године, са идејом да својим радом и залагањем прикупља материјална средства за подршку у образовању музичких талената.

Кроз дугогодишњу стратешку сарадњу са Школом за музичке таленте из Ћуприје, Фондација је организовала неколико концерата у земљи и у иностранству и финансијски подржала школовање, одлазак на фестивале и такмичења за више од стотину музичких талената.

Фондација Добар глас од 2018. године расписује годишњи конкурс за доделу три једнократне стипендије за професионални развој и усавршавање талентованих музичких извођача до 25 година.

Средства се додељују за учествовање у различитим образовним камповима, мајсторским курсевима, летњим и зимским школама у земљи и иностранству, учествовање на признатим такмичењима и фестивалима у иностранству, за набавку инструмента или неопходне опреме за професионални развој и усавршавање и подршку током школовања у иностранству.

број коментара 0 Пошаљи коментар