Летња позоришна сцена у Сомбору

Публика у Сомбору ће имати прилику да од 27. јуна ужива у представама Народног позоришта Сомбор које ће се изводити на отвореном, на летњој сцени.

Тренутно је у току припрема и адаптација летње сцене и гледалишта у дворишту зграде Народног позоришта Сомбор.

Иако су од затварања театра емитовали редовно своје представе онлајн, у овом позоришту кажу да су одлучили да изађу у сусрет својој публици и на овај начин.

Kако је договорено са надлежнима, публика ће моћи да долази на представе уз поштовање свих мера заштите које ће тада бити актуелне.

Летњи репертоар ће бити сачињен од седам актуелних представа Народног позоришта Сомбор, које се иначе изводе на Великој сцени и на сцени Студија 99. Извођења представа организоваће се сваке среде и суботе у вечерњем термину.

Народно позориште Сомбор ће благовремено објавити детаље о продаји улазница као и прецизан јунско-јулски репертоар.

Публика ће имати прилику да погледа представе Кад би Сомбор био Холивуд ауторски пројекат Кокана Младеновића инспирисан драмом Радослава Златана Дорића, Самоубица Николаја Ердмана у режији Милана Нешковића, Тенор на зајам Кена Лудвига у режији Оливере Ђорђевић, Дует за солисту Тома Кемпинског у режији Наташе Радуловић, Ово није државни посао Данице Грубачки, Кисеоник Ивана Вирипајева у режији Миље Мазарак и Папа Јована по роману Доне Вулфолк Крос у драматизацији Лее Јевтић.

Из овог позоришта подсећају да је увођење ванредног стања прекинуло рад на представи Председнице Вернера Шваба у режији Јане Маричић, и да ће то бити прва премијера када се стекну услови за окупљање и извођење представа у затвореном простору.

Надају се да ће моћи да отворе своја врата за публику већ почетком септембра.

број коментара 0 Пошаљи коментар