Седми „Башта фест“ ипак ревијалног карактера

Седми међународни фестивал краткометражног играног филма „Башта фест“ у Бајиној Башти, ипак ће бити одржан, у измењеном капацитету, у ревијалном виду и са новим датумом – од 23. до 26. јула

Организатори Фестивала су истакли да у овом тренутку не знају да ли ће већина аутора филмова из такмичарског програма бити у могућности да присуствује овогодишњем издању, што је утицало на њихову одлуку.

„Са тим на уму и с обзиром на то да чврсто верујемо у фестивал који доноси живо искуство и контакт који се могу изградити само у јавном простору – одлучили смо да ће 'Башта фест' ове године бити ревијалног карактера, са фокусом на домаће и регионалне ауторе“, наводи се у саопштењу.

Сви филмови пријављени за овогодишњи такмичарски програм биће преусмерени на селекцију за 2021. годину, када ће се фестивал вратити такмичарском формату. Такође, уз регуларни нови рок за 2021. годину, одлучено је и да временска граница за пријављене филмове буде повећана, тако да ће на осмом Башта Фесту моћи да учествују филмови стари до три године, а не две како је до сада било правило.

„'Башта фест' је као идеја настао из чистог ентузијазма и чврсте воље за локализацијом културе, тако да остајемо верни нашем главном циљу – да у Бајину Башту донесемо најквалитетнији филмски програм младих аутора. У овим крајевима нас очекује узбудљиво лето, а ми смо сигурни да ће га 'Башта Фест' употпунити упркос чињеници да је у току једна од тежих година за све нас“, истичу организатори.

Годишња манифестација од великог значаја за децентрализацију културе, у уобичајеним околностима одржава се сваког првог викенда у јулу и траје четири дана. Ове године је померена за период од 23. до 26. јула.

Најављено је да ће се у наредном периоду више знати о концепту и програму седмог „Башта феста“, те да ће он бити организован у складу са одлукама и мерама које буде донела Влада Републике Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар